• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Международен турнир по паркур започва край Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Паркур

  50 състезатели ще показват умения в дисциплината фрийрън

  Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия” е домакин на международен турнир по художествена гимнастика. За първи път успоредно с грациите ще се проведе нова дисциплина – фрийрън (б.а. спорт, съчетаващ дисциплините паркур и стрийт трикинг. В паркур елементите се ограничават, като без излишни движения се постига по-бързото преминаване на дадено трасе или препятствия. При фрийрън ограниченията са премахнати и на фокус е по-ефектното преминаване на трасето).

  Надпреварите ще се проведат в модерната спортна зала на комплекса на 31 март и 1 април. Два дни красотата и грацията на гимнастичките ще си партнират с бързината и силата на момчетата, които преодоляват препятствия и гравитация. Официалното откриване на турнирите ще е 31 март 2017 г. (петък) от 14 ч. в Спортен комплекс „Камчия”, а състезателните дни и в двете дисциплини ще бъдат с вход свободен.

  За трета поредна година „Камчия” събира повече от 200 гимнастички на възраст от 4 до 19 години. Състезанието е включено в календара на Българската федерация по художествена гимнастика и е организирано от СОК „Камчия”, Спортен клуб по художествена гимнастика „Левски Илиана”, „Левски Плюс” и „Звезден свят 2012″ ООД.

  Главен съдия на турнира ще е дългогодишният международен съдия Нина Алексиева, която бе удостоена с почетна диплома за заслуги като съдия по художествена гимнастика от Изпълнителния комитет на Международната федерация по гимнастика с решение от 15 август 2016 г. от Рио де Жанейро. Главен секретар по традиция е Ели Докузанова. Очаква се в „Камчия” като треньори да пристигнат и две от златните български момичета – Любомира Казанова и Християна Тодорова.

  По време на турнира ще бъдат раздадени 50 комплекта медали, а Купата на СОК „Камчия” ще отиде при най-добре представилия се отбор. Победител на миналите издания на турнира е тимът на Спортен клуб „Левски Илиана”. Всички участнички ще получат подаръци и сувенири.

  В първия международен турнир по паркур ще се включат над 50 състезатели, които ще се състезават в две категории – до 17 години и над 17 години в дисциплините бързина и атрактивност. Награда ще получи и най-възрастният участник.

  Веднага след откриването на турнирите за Купата на СОК „Камчия” двукратния световен шампион по фрийрън и паркур Делян Димитров ще направи опит за поставяне на нов световен рекорд на Гинес с изпълнение за време на фигурата „самолет на земя”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg