• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 300 деца ще участват във Великденски лекоатлетически крос в Морската
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Великденски крос (32)

  12-ото издание ще стартира на 19 април пред сцена “Раковина”

  За дванадесета поредна година в Морската градина във Варна ще се проведе Великденски лекоатлетически крос за ученици от 1-ви до 12-и клас под надслов “Великден с децата на Варна”. Той ще стартира на 19 април (сряда) от 12 часа пред сцена “Раковина”, а очакванията са в него да се включат над 300 деца.

  Организатори на проявата са Варненска и Великопреславска митрополия, Олимпийски клуб – Варна, Дирекция “Спорт”, Дирекция “Образование и младежки дейности” – Община Варна.

  “Това е една традиция, започната от покойния митрополит Кирил. Всяка година децата са много организирани и мобилизирани да се включат в кроса и ние няма как да не ги подкрепим. Проявата е добър повод също те да се срещнат със светата църква. Спортът е много важен за младите хора, защото той учи на дисциплина, отговорност и самоконтрол”, заяви Варненският и Великопреславски митрополит Йоан, който благослови проявата.

  Великденски крос

  Проявата е единствена по рода си в България. Инициативата е спортна и има възпитателен, а не състезателен характер. По традиция в нея участват ученици от варненските училища, а дистанцията е символична.

  Мероприятието ще започне с водосвет, а всеки от участниците в кросовото бягане ще получи грамота, подписана от Варненския и Великопреславски митрополит, фланелка, великденско яйце, книга “Посъветвай ме, отче”, в която има въпроси и отговори по много същностни въпроси за религията, както  и други награди.

  Снимки: varnautre.bg

  Директорът на общинската дирекция “Спорт” Кристиан Димитров изрази своята признателност към Варненската и Великопреславска митрополия за това че традиционно подкрепя кроса “Великден с децата на Варна”. Той помоли и за благословия за предстоящо събитие, което дирекцията ще организира в деня на християнското семейство – 21 ноември.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg