• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  ДПС дава подкрепа на ГЕРБ без да участва във властта
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ДПС-Медовец-Карадайъ-4

  ДПС дават подкрепа на ГЕРБ до края на председателството без да участват във властта. По време на среща в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов потърси от ДПС необходим консенсус по определени теми. Председателството е такава тема и по мнението на Борисов можем да “си издействаме нещо за България”. С всички партии той смята, че може да се постигне съгласие по темата.

  Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ след разговорите обяви, че е констатирана близост в програмите на двете формации. Движението споделило визията си за стабилно управление в страната. Неприемливо е толерирането на крайни радикални националисти в страната, включително и чрез участието им във властта, каза Карадайъ.

  ДПС предложило управленска програма до края на председателството с подкрепа от законодателя. Това не означавало участие на партията в управлението. За нас това е първа стъпка към стабилност в държавата, смята лидерът на ДПС. Партията му се съмнява, че с патриотите може да има стабилно управление. ГЕРБ са на ход дали да приемат офертата на ДПС.

  Време е обединителният патриотизъм да влезе в ход. Този вид патриотизъм изключва крайните националисти. Не трябва да се ограничат граждански права, за да се решат проблеми с чужда намеса във вътрешните ни дела, стана ясно от коментара му по повод вчерашното обръщение на президента Румен Радев.

  По мнението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов нови избори са несериозни и това ще вкара страната в политическа и икономическа криза. Така ни е избрал народът, заяви Бойко Борисов. С ДПС по много теми съвпадали позициите им, но ще работят като управляващи и опозиция в 44-то Народно събрание.

  Утре в 10:30 часа ще има още една среща с патриотите. Лидерът на ГЕРБ се надява до обяд утре вече да е готова програмата на бъдещото правителство, за да започнат разговори за персоналния състав на кабинета “Борисов 3”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg