Торта от кмета за 100-годишнината на поморийка

Животът

17-04-2017, 13:15

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

12 столетници гласуват в Бургаска област, само двама са мъже

Баба Недялка не спирала да работи

Грижи за семейството и много труд, но най-вече добър ген. Това според баба Недялка от поморийското село Каблешково е тайната на дълголетието й.

Недялка Стоянова отпразнува един век навръх Великден, жената и нейните близки празнуват едновековния й юбилей в Каблешково. За да уважат столетницата, заместник – кметът на община Поморие Илия Джингов и Елена Бояджиева – кмет на град Каблешково посетиха дома й.
За светлия християнски празник и значимия личен повод гостите поднесоха на рожденичката торта, богата Великденска кошница с продукти и поздравителен адрес от името на кмета на община Поморие.
„В живота си със сигурност сте имали щастливи мигове, но и нелеки периоди. Вярвам в стойността на Вашата житейска мъдрост и Ви желая енергия и сили, за да я споделяте с всички нас“, се казва в поздравителния адрес от кмета Иван Алексиев.
Баба Недялка не скри вълнението си, благодари на всички за подаръците и топлото отношение. Тя сподели, че има добър ген и не е първата столетница в рода, но я крепят преди всичко грижите на семейството.
Губи съпруга си още преди 20 години, въпреки това не е самотна, има две деца, четирима внуци и 9 правнуци и много обича да си бъбри с тях. Цял живот е работила на полето, ето защо в края на срещата баба Недялка пожела на всички много работа за здраве.