• Варна
  11°
  тъмни облаци
  Влажност: 65%
  Вятър: 4m/s WNW
  Водещи компании се борят за добре подготвени IT кадри във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  flexbricks-2
  Заплата над 3000 лева, бонуси и офис с много екстри като тенис на маса, билярд, джаги, PlayStation. Това са само част от изискванията на стотици млади хора във Варна, за които се борят все повече HR фирми, набиращи кадри за международни компании. И не, не става дума за изтичане на мозъци, нито за прекомерните претенции на разглезени хлапета. Става дума за жестоката конкуренция за набиране на най-добре подготвените и мотивирани специалисти.

  Няколко международни компании, разработващи корпоративни софтуерни решения за водещи брандове като DM, Carrefour, Promod, L’Oreal и Diseny, вече оборудваха офиси във Варна и събират екипи от програмисти.

  “Заради университетите и фактът, че това е градът с най-много млади хора в България, и заради доброто предлагане на офис площи от висок клас”, така мениджърът на един от новосъздадените изнесени софтуерни екипи обяснява причините за започналото превръщане на Варна в българската Силициева долина.

  “Офисът във Варна е ключов за компанията, като се планира в следващите три години екипът от програмисти тук да нарасне до 50 човека”, обяснява Адрияна Митева, мениджър на Advance Human Capital – фирмата, натоварена с набирането на програмисти на голяма част от IT фирмите, които отварят свои офиси във Варна. За да задоволи нуждата на всичките си клиенти от подготвени кадри, HR посредникът започва във Варна и специална програма за обучение на програмисти.

  ADVANCE ACADEMY предлага ускорени курсове по програмиране и дизайн, специално предназначени за начинаещи, представени на достъпен език.

  Всеки от курсовете ще представя различни етапи и езици за създаването на IT съдържание – софтуер, услуга, приложение.

  Ускорените курсове на ADVANCE ACADEMY са изработени от действащи старши разработчици на компании, работещи по проекти на Carrefour, Walt Disney, Western Union, UPS. Направени за начинаещи, на достъпен език, курсовете имат за цел с помощта на примери и практически задачи да помогнат на хора с желание и без опит да навлязат в изключително интересния свят на УЕБ.

  Лекторите на Академията са действащи програмисти в големи компании, работещи по сериозни проекти. Всеки успешно завършил курсист ще получи държавно удостоверение издадено от МОН, признато в Европейския съюз. Заниманията ще се провеждат в модерна учебна лаборатория, оборудвана с компютри Apple MacBook Pro.

  ADVANCE ACADEMY ще бъде открита от кмета на Варна Иван Портних на 19 април в 12.30 часа. ADVANCE ACADEMY се намира в град Варна на ул. “Дебър” 58, етаж 1 (офис сградата на кръстовището на ул. “Девня” с ул. “Александър Дякович”).

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg