Версия: Умишлен палеж, ден след присъдата на стрелеца от "4you"

Крими

21-04-2017, 12:08

Снимка:

burgasutre.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Огънят в заведението, в което преди година беше прострелян Очите в Слънчев бряг, изплашил до смърт местните

Паника и страх близо година след престрелката в ресторант "4 you" в Слънчев бряг. Близо 10 души са били акуирани малко преди полунощ, след като пламъците в заведението са били усетени в намиращият се над него хотел. Сред основните версии на този етап на разследващите е умишлен палеж. От пламъците е изгоряла само една от талашитените плоскости на ресторанта. 

Късно през нощта "стрелбището", както е по-известно вече заведението на Божо Кравата пламна.  Огнената стихия е тръгнала от градината на ресторанта към вътрешността му. Целият вход на заведението е изпепелен.

В точно този ресторант, при масова стрелба на 8 юни 2016, пред очите на стотици туристи от цял свят беше ранен подземния наркобос Димитър Жерязков - Очите, а гардът му Александър Алексиев беше убит. Припомняме, че тогава Очите, заедно с още близо 10 души нахлу с бронежилетка в ресторанта, което даде старт на най-кървавото начало на туристическия сезон.

Това става по-малко от 24 часа след като беше произнесена окончателната присъда на Апелативният специализиран наказателен съд, с която се потвърди решението на по-долната инстанция за стрелеца от групата на Божидар Кузманов - Георги Иванчев. Иванчев е сред основите обвиняеми за фаталния инцидент. Към това обвинение му беше приложено и друго - за организиране на престъпна група.