• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Студенти във Варна се доказват в състезанието STRONG MAN
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  1c468074185081dc1117ba03b919feb0
  Снимки: chernomore.bg

  „Кръгът на Конан“, „Фермерска разходка“, теглене и премятане на гума бяха някои от дисциплините (снимки)

  Студенти от Техническия университет, ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ и Русенския университет „Ангел Кънчев“ премериха сили в седмото издание на състезанието STRONG MAN. Надпреварата се проведе на игрището на Техническия университет, а в него взеха участие 43 състезатели в две категории – до 80 кг. и над 80 кг, пише chernomore.bg.

  9bd848a9ed6c358b7ad667d93726808a

  Според регламента на надпреварата, домакините от Техническия университет имаха право да се включат с неограничен брой участници, докато останалите ВУЗ-ове имаха право на по двама (по един в категория или двама в една и съща). Състезателните дисциплини бяха повдигане на чували върху варели, премятане и теглене на гума 20 м. и „Фермерска разходка“ 40 метра с 55 кг. – за време, както и „Кръгът на Конан“ за изминато разстояние.

  7844d24e4322f2d7b1b6e6e22aa3f4a2

  Участниците получиха точки за всяка от дисциплините, като незавършил някоя от тях не получи точки, но имаше право да продължи състезанието. Ростислав Галинов победи в по-леката категория, а Мариан Миерв – в по-тежката. И двамата са студенти в ТУ-Варна. Ростислав събра 103 точки, а Мариан – 101. Георги Христов от РУ „Ангел Кънчев“ наруши хегемонията на домакините като зае второ място в категория до 80 кг. Той натрупа 90 точки. Всички останали, наредили се в призовите шестици в двете категории са представители на Техническия университет. Втори в по-тежката категория се класира Боян Генчев с 98 точки. Николай Узунов и Евгени Стоянов заеха третите места в двете категории, съответно с 88 т. и 91 т. Четвърти се наредиха Милчо Загорчев (85 т.) и Васко Тодоров (80 т.). Пети се класираха Иван Дерменджиев (85 т.) и Никола Русев (75 т.), шести – Жельо Геренски (78 т.) и Диян Валентинов (70 т.).

  989c5071fb8f9b6fc85b72306ca4f124

  Четвъртокурсникът от Русенския университет „Ангел Кънчев“ Иван Стефанов участва в надпреварата във Варна за втори път. „Не помня тук на кое място завърших, но миналата година в Русе станах трети. Следвам компютърни науки, но правя изключение от нормалните компютърни специалисти, тъй като силовите спортове са ми хоби, занимавам се с това от около 3-4 години. Най-трудната дисциплина в състезанието STRONG MAN според мен е „Кръгът на Конан“, защото тялото вече е изморено, докато се стигне до нея, а и отделно тежестта е и върху предмишницата.

  Друга интересна дисциплина е премятането на гумата, като най-важно е да се знае техниката и да се внимава да не лъкатуши гумата при обръщането, защото това води до забавяне на състезателя“ – коментира Иван пред медийна група „Черно море“.

  Второкурсникът от ТУ-Варна Виктор Николаев участва в надпреварата за първи път. „Не знам какво да очаквам, надявам се да успея да завърша състезанието, не съм много добре подготвен. Дърпането на гумата ми се струва най-трудно“, бяха предварителните впечатления на младежа.

  bd96e8be6ecdc061a7a6139c4283d84e

  Проявата STRONG MAN е част от събитията във връзка с 55-ата годишнина на ТУ-Варна. Организира се от студентския съвет и катедра „Физическо възпитание и спорт“ в университета.

  Състезанието STRONG MAN се провежда за шеста поредна година, като поради големия интерес първата година изданията са две. Подобно състезание организира и Русенският университет. В сряда двама представители на ТУ-Варна ще пътуват за дунавския град, за да участват в тяхната надпревара.

  Състезанието STRONG MAN се провежда за шеста поредна година, като поради големия интерес първата година изданията са две. Подобно състезание организира и Русенският университет. В сряда двама представители на ТУ-Варна ще пътуват за дунавския град, за да участват в тяхната надпревара.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg