• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  4 месеца по-късно: Ремонтът на “Тича” продължава
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  стадион Тича (6)
  Снимки: Varnautre.bg

  Ето как изглежда стадионът на Черно море в момента (снимки)

  Ремонтните дейности на стадион “Тича” във Варна продължават със странни темпове. Началото на реконструкцията на клубното съоръжение на Черно море бе поставено преди повече от четири месеца. Ремонтът стартира на 20 декември, като предварителните очаквания бяха той да приключи за началото на пролетния дял от шампионата в Първа професионална лига или казано по друг начин – в срок от 60 дни.

  Първоначално трябваше да бъде поставено електрическото осветление, а през лятото на тази година да се смени тревното покритие, да се изгради дренаж и поливна система, каквито на “Тича” нямаше. В последствие обаче стана ясно, че ще бъде извършен цялостен ремонт, без прекъсване, а това е причината “моряците” да продължат да приемат съперниците си през 2017 година в Каварна.

  Така 4 месеца по-късно на “Тича” са изляти основите на фундаментите за осветлението, като в средата им са пуснати гофрирани тръби за кабелите, които ще захранват лампите с ток. Премахната бе старата тревна настилка и около 30 см. от почвата на терена, като вече са поставени тръбите за поливната система.

  Никой от фирмата изпълнител на ремонта не пожела да се ангажира със срокове за приключването му, като единственото, което се наеха да коментират е, че се работи. Днес сутринта на стадиона имаше двама работници.

  Ето как изглежда стадион “Тича” четири месеца след началото на ремонта:

  13 коментара

  1. red

   Работи се, ясно е че няма как да стане за един ден. И не забравяйте че държавата доста време се бави с осигуряването на средствата за този ремонт.

  2. Бачо

   ко са работи веееее? с двма работници! всичко е в засто! и на стадион Варна са наработиха! И там парите свършиха, за Кауфланда пари има!
   ее хубаво, бавише се държавата със средствата, сега кат се отпуснаха, що пак ми са мотат…с 2-ма работници? Що не са спазват срокове?

  3. фен

   Дано в готово за новото първенство, което стартира на 20-ти юли, а лицензите се дават две седмици по-рано, така че ако не увелича темпото през следващите два месеца, трудно ще е готово на време. Остава да чакаме и да се надяваме, иначе пак есен в Каварна…За стадион Варна за съжаление го замразиха, явно парите свършиха и ако е останашо нещо от тях, са вече присвоени от някого, чакат се спонсори, ама не се намират, на хората им писна, 10 години го чакат тоя строеж, построиха малко и пак спря.

  4. Тома Томов

   Важното е как ще изглежда след края на ремонта. Засега върви добре.

  5. Бачо

   какво върви добре брееееееееееееее. абе вий от коя планета сте? с тия темпове и за новото първенство ще бием път до оназ развалина в Каварна! Добре вървял….

  6. кореняк

   ЕЙ ТУЙ НАИВНО ПЛЕМЕ СМЕ БЪЛГАРИТЕ!!!!
   ЗА ТОВА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ХВЪРЛЯМЕ ПАРИ ОТ ПРОЗОРЦИТЕ НА БАЛКОНИТЕ, ВЪПРЕКИ БЕЗБРОЙНИТЕ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ПО МЕДИИТЕ. ТИ МУ КАЗВАШ, ЧЕ ИМА ДВАМА РАБОТНИКА, ЕДИН САМОСВАЛ И ЕДНО БАГЕРЧЕ, ТО ПРОДЪЛЖАВА КАТО ТЪПАН ДА РЪКОПЛЯСКА И НАИВНО ДА ВЯРВА, ЧЕ РЕМОНТЪТ ЩЕ СВЪРШИ ДО 1 ЮЛИ. АМИ ТО ОТ МНОГО РЪКОПЛЯСКАНЕ И ЛИЗАНЕ МОЗЪЦИТЕ НИ ОМЕКНАХА И СПРЯХМЕ ДА РАЗСЪЖДАВАМЕ. ГОВОРИМ ЗА ИЗЛИВАНЕ НА БЕТОНА ЗА ОСВЕТЛЕНИЕТО, РЕНОВИРАНЕ НА ОКАЯНИТЕ ПРОПУСКВАТЕЛНИ ВХОДОВЕ, ПОСТАВЯНЕ НА НОВИ СЕДАЛКИ, ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВА ТОАЛЕТНА, ПОСТАВЯНЕ НА ТАБЛО, ПОСТАВЯНЕ НА НОВО ТРЕВНО ПОКРИТИЕ, ПОСТАВЯНЕ НА ОСВЕТЛИТЕЛНИТЕ СТЪЛБОВЕ И Т.Н.. С ДВЕ ДУМИ ИМА МНОГО РАБОТА. ПИТА СЕ:
   С ДВАМА РАБОТНИКА, КОИТО СЕ МОТАТ ОТ ДВА МЕСЕЦА НАСАМ, МИСЛИТЕ ЛИ ЩЕ СЕ СВЪРШИ ТАЗИ НЕ МАЛКА ПО ОБЕМНОСТ РАБОТА??? БЛАЖЕНИ СА ВЯРВАЩИТЕ!!!! АЗ МИСЛЯ, ЧЕ НОВОТО ПЪРВЕНСТВО ОТНОВО ЩЕ РЪКОПЛЯСКАМЕ В КАВАРНА!!!??

   • Варненец

    кой те излъга, че ше слагат ново табло и ще строят тоалетни?За входете една боя и толкова.

  7. Бачо

   Май месец дойде, Юни…ей го Юли чука на вратата! И ко вика? добре върви за сега ремонта!:) Иначе селекция за евротурнирите се правила, стадиона в Разград се заявил!
   Като някой катун сме!

  8. фен

   Абсолютен срам е град като Варна да няма един нормален стадион, толкова години едно осветление не сложиха, един терен не смениха, варненски отбор да ходи да домакинства в Каварна и Разград, защото няма елементарни условия, пълна излагазия. 4 стълба и една смяна на тревата може да се направи за 1 месец, тука ще отидв цяла година, те хората стадиони с такъв капацитет строят за такъв срок, Домуса нова централна трибуна за 4 месеца ще вдигне…Срам, срам, срам … Варна < Каварна < Горна Оряховица < Разград, срам, да очакваме скоро и Полски Тръмбеш да имат по -добрия условия за футбол.

  9. Византиеца

   Добре де,защо не отправят някакъв апел до феновете,че виждат трудност със справянето на работата в срока който им е даден и който иска и има възможност да идва безвъзмездно в името на любимият отбор да помага примерно от 09:00 до 17:00. Аз например бих помагал колкото и когато мога. Сигурен съм , че и други биха го направили стига да се афишира. Писна ми всеки мач да ходя до Каварна.

  10. Мацата

   бе къде ше ходя аз да им копам безвъзмездно? има си държавни пари отпуснати, има си фирма изпълнител, срокове, има си ръководство! дайте да им купим екипи за новият сезон, че май пак със старите ще играем!

  11. кореняк

   ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ СА ОТПУСНАТИ, НО ВЪПРОСЪТ Е В МОМЕНТА КАК СЕ СТОПАНИСВАТ И КОИ ДЖОБОВЕ ЩЕ НАПЪЛНЯТ!!!! ЗАЩОТО И В ТУРЦИЯ, КАКТО И В БЪЛГАРИЯ ТУРСКИ ФИРМИ ПРАВЯТ МАГИСТРАЛИТЕ, НО ТЕХНИТЕ ЗА РАЗЛИКА ОТ НАШИТЕ СА ИЗРЯДНИ И НЕ СА НАДУПЧЕНИ ПОЛОВИН ГОДИНА СЛЕД НАПРАВЯНЕТО КАТО ШВЕЙЦАРСКО СИРЕНЕ.!!!!!!
   КРАДЛИВО ПЛЕМЕ ЕЙЙЙЙЙЙ, КРАДЛИВО ПЛЕМЕ ЕЙЙЙЙЙЙ!!!!!!!!

  12. Джинджифил Глухарчев

   Аз мисля че e крайно време да прекръстим Варна на TIM-Beach или Града на ТИМ. И да почнем да им се кланяме и молим като на Богове да оправят ако може стадион Тича или пък да разширят поне един или два булеварда. Или пък да построят поне още един мост над Варненското езеро, че сега с това задръстване е малко неудобно – разбираш ли. Така да се каже с една дума да им ближем задниците цял живот и да не даваме да падне и косъм от главите им.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg