• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Проплака още една двойка близнаци от общинското ин витро във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Близнаци

  От старта на програмата са се родили 20 бебета

  20 бебета, заченати чрез успешна ин витро процедура, финансирана от Община Варна, са родени от стартирането на програмата през 2014 година досега. Това стана ясно на заседание на здравната комисия към Общински съвет. Последната двойка близнаци проплака вчера във Варна. Близнаците са момче и момиче.

  Местните депутати гласуваха да бъдат отпуснати 70 хил. лева, които да се разпределят между 29 двойки с проблеми в зачеването по естествен път.

  Седем от тях ще бъдат подпомогнати със сумата от 3500 лева, а останалите 22 ще получат по 2 хил. лева. Една от кандидатствалите двойки получава отказ за отпускане на средства, защото не покрива условията за финансиране.

  Община Варна успешно провежда своята „Инвитро” програма, независимо от Национален фонд “Асистирана репродукция”. Всички двойки, които не отговарят на изискванията и критериите на Националния фонд, имат шанса и възможността да подадат документи към общинска програма. За отпускане на финансова помощ по програма „Инвитро” могат да кандидатстват семейства и лица, живеещи на семейни начала, които отговарят на следните условия: да са български граждани, имат постоянен адрес на територията на община Варна през последните 3 години; имат непрекъснати здравноосигурителни права и др. Повече информация може да бъде получена от експертите от общинската дирекция “Здравеопазване”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg