• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Варна проучва възможности за сътрудничество с Ливърпул
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Варна проучва възможности за сътрудничество с Ливърпул-DSC_5421

  „Желаем да затвърдим контактите си с Ливърпул в две посоки – развитие на крайбрежната пристанищна зона с изграждане на експоцентър и сътрудничество за реализиране на идеята ни Варна – Град на Знанието”. Това заяви кметът Иван Портних след среща с посланика на Великобритания в България Ема Хопкинс. Той припомни, че Ливърпул е град, създал т. нар. Квартал на Знанието (The Knowledge), в който има условия за насърчаване на иновативни индустрии, чрез развитие на образованието и науката.

  По време на разговорите кметът Иван Портних е представил основните приоритети в развитието на Варна и работата по европейски проекти, както и превръщането на града във все по-атрактивна туристическа дестинация, включително чрез откриване на нови линии на нискотарифни авиокомпании.

  Варна проучва възможности за сътрудничество с Ливърпул-DSC_5438“Чест е за мен да бъда във Варна, благодаря на кмета за поканата”, каза на български език посланик Ема Хопкинс. Тя сподели, че по време на срещата са обсъдени възможностите за разширяване на търговията и обмена на опит с Ливърпул, като е поет ангажимент за пълно съдействие за установяване на необходимите контакти. “Тук съм и заради предстоящото посещение на британския военен кораб HMS Daring във Варна, в рамките на което са предвидени няколко събития. Великобритания и България са важни партньори в НАТО. Тази визита демонстрира нашето сътрудничество в сферата на отбраната. Очаквам с нетърпение да играя волейбол с британския отбор срещу отбора от българския военен морски флот в Морската градина“ каза Н. Пр. Хопкис. В отговор на журналистически въпрос, какво ще се случи след Брекзит с таксите на студентите, посланикът заяви, че миналата седмица правителство е обявило, че таксите за български студенти ще бъдат същите за 2018 година.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg