• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Марешки си държи на имунитета
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Контрира искането с разкрития зa навиците на депутатите

  Веселин Марешки няма никакво намерение да се откаже от депутатския си имунитет, въпреки че главния прокурор Сотир Цацаров му го поиска по-рано днес. Лидерът на “Воля” поиска временна парламентарна комисия за обвиненията срещу него и заяви, че само ако се потвърдят чрез солидни доказателства, едва тогава ще се съгласи да го даде.

  Обвиненията срещу аптекарския бос са за изнудване за 5000 лева. Той обяви делото за “постановка” и обеща да съди всеки, който петни името му. “Представяте ли си изобщо да изнудвам някого, още повече за толкова малка сума”, попита Марешки журналистите днес.

  Междувременно депутатът от ГЕРБ Делян Добрев и Светла Бъчварова от БСП, чиито депутатски имунитет беше поискан заедно с този на Марешки, обявиха, че ще се откажат доброволно, за да продължи разследването срещу тях.

  След като разясни подробно защо няма да се откаже от имунитета си, Марешки подхвана морала на колегите си в парламента: упрекна ги в употреба на наркотици, алкохол и цигари.

  Зам.-председател на новия парламента от едва четири дни лидерът на “Воля” Веселин Марешки разказа първите си впечатления:

  “В сградата на Народното събрание излизат от определени места кълбета дим, цигарен дим, някъде мирише на алкохол, в определени лица пък се забелязва употребата на наркотици и упойващи вещества”, каза той.

  За сметка на това групата на партия “Воля” била “съставена от хора, максимално придържащи се към здравословния начин на живот, към неупотребата на алкохол и цигари, към абсолютната забрана на наркотични и упойващи вещества”. Само двама души от 12-членната ни група пушат цигари. Няколко души са абсолютни трезвеници, нито един не употребява наркотици и упойващи вещества, зарече се Марешки и предложи в Народното събрание да бъде извикана подвижна лаборатория, “която да следи за чистота на въздуха откъм цигарен дим и алкохолни пари и на психическата устойчивост на депутатите от намесата върху психиката им на упойващи психотропни вещества и наркотици”.

  На финала Марешки призова да се сформира стабилно правителство

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg