• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Маскарадът във Варна в снимки
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Пролетният празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия (48)
  Снимки: varnautre.bg

  Пъстроцветното и оборудвано с атрактивни атрибути множество премина през централната градска част, привличайки вниманието на жители и гости на морската столица (фоторепортаж)

  Приказни герои, кукери, маскирани като чудовища, изпълниха централния площад във Варна в съботния следобед. Зрелищната демонстрация е част от третото издание на Пролетния празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия, чиято цел е възраждането на Варненския карнавал. В него се включиха над 800 участници от цялата страна.

  Пролетният празник на маската, маскарадния и сценичния костюм и народната носия (77)Пъстроцветното и оборудвано с атрактивни атрибути множество премина през централната градска част – по пешеходната зона на бул. „Княз Борис I”, привличайки вниманието на жители и гости на морската столица. Карнавалът продължи с концерт на входа на Морската градина, където на втора сцена кукерските групи изпълниха характерни ритуали от празничната маскарадна обредност. След приключването му бяха наградени и победителите по категории в конкурсната програма.

  Изложба-базар на майстори-занаятчии от цяла България е част от съпътстващата програма на карнавала – от 10 до 20 часа на входа на Морската градина.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg