• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Още едно голямо международно признание за ЧСУ “Юрий Гагарин”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  ЧСУ "Юрий Гагарин" Камчия

  Камчия се утвърждава като водещ иновативен образователен център с гаранция за качествено образование отговарящо на българските и руските образователни стандарти

  Училището на бъдещето – ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ е лицензирано от Министерството на образованието и науката на България и е включено в регистъра на училищата в страната. От три години приема и обучава ученици от 1 до 12 клас, които доказват високото ниво на подготовка както с външното оценяване, така и с престижни награди в национални и международни олимпиади, конкурси и състезания.

  През април 2017 г. ЧСУ „Ю.Гагарин“ в СОК „Камчия“ получи и руска държавна акредитация за началното ниво на общообразователната си дейност. По този начин Частното средното училище „Юрий Гагарин“ защити високия си стандарт за образователна и възпитателна дейност, както и за материално-техническата си база. Решението за предоставяне на руска държавна атестация за образователна дейност на училището е утвърдено със Заповед на Федералната служба по надзор в сферата на образованието и науката (Рособрнадзор) към Министерството на образованието и науката на Руската Федерация.

  За нас, руската акредитация е заслужено признание на големите възможности и постижения на СОК „Камчия“ , както и изпълнение на решенията от Протокола за сътрудничество между България и Русия в областта на образованието, подписан през 2014 г. в СОК „Камчия“ от Министерствата на образованието и науката на двете страни. Протоколът определя, че СОК „Камчия“ ще се утвърждаването като водещ център на руското образование в България, център за изучаване и разпространение на руския език, квалификационен и сертификационен център.

  Освен възможността за допълнително изучаване на руски език и за полагане на руския Единен държавен изпит, за всички желаещи ученици от 1 до 4 клас на ЧСУ „Юрий Гагарин“ вече се предлага подготовка и атестация както по българската, така и по руската образователна система. Продължава работата за получаване на руска акредитация на основната и средната общообразователна степен.

  В училището вече започна приемът във всички класове от I до XI клас за учебната 2017/2018. При желание от страна на бъдещите ученици и техните родители да посетят училището и да се срещнат с преподаватели, могат да го направят всеки работен ден от 9.00 до 15.00 ч., включително и през ваканциите.

  Записването за учебната 2017/2018 година ще се извършва:
  І – IV клас – след 1.06.2017
  V – VІІI клас – след 15.06.2017
  IX – ХІ клас – след 30.06.2017

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg