• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Две ученички от Варна спечелиха Национален конкурс за рисунка
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  4

  С рисунки на своите учетели – супергерои участваха 856 ученици от над 150 училища от цялата страна

  Осмокласничката Моника Иванова от ГПЧЕ “Йоан Екзарх”, Варна и деветокласничката Габриела Докова от НГНХИ “Константин Преславкси” са сред деветте победители в Националния конкурс за рисунка „Моят учител е супергерой”. Предстои да бъде организирана изложба с творбите на победителите и подбрани произведения на останалите участници в конкурса.

  8Рисунки за своите учетели – супергерои изпратиха 856 ученици от над 150 училища от цялата страна. На 30 април т.г. експертно жури в състав – Любен Генов (Председател на Съюза на българските художници), Гергана Янева (Изпълнителен директор на Фондация „ТЕБЕШИР“), Антоанета Илиева (художник и илюстратор) и Мариела Иванова (художник и преподавател по изобразително изкустово), определи по трима победители в три възрастови категории – 1 до 4 клас, 5 до 8 клас и 9 до 12 клас. Всички победители ще получат грамоти и специални награди, осигурени от Фондация „ТЕБЕШИР“ и столичния магазин „Импресия“. Можете да разгледате рисунките на победителите на: http://tebeshir.bg/superheroes

  Националният конкурс за рисунка „Моят учител е супергерой” се организира от Фондация „ТЕБЕШИР” с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Целта на конкурса е да провокира учениците да се замислят, какво означава да бъдеш учител и какви са качествата и уменията, или иначе казано суперсилите, на добрия учител. Основната цел на кампанията е да сподели добрите примери от българското образование и по този начин да вдъхнови повече млади хора да бъдат учители.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg