• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Седем фоторепортери с изложба за Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Седем фоторепортери с изложба за Варна-20170502_180057_resized

  Проявата е по идея на Любомир Бенковски, Красимир Делчев, Красимир Тодоров, Петър Петров, Румен Сарандев, Пламен Гутинов и Петко Момчилов

  Първа изложба на действащите фоторепортери на Варна бе открита в Градската художествена галерия „Борис Георгиев“. Проявата е по идея на Любомир Бенковски, Красимир Делчев, Красимир Тодоров, Петър Петров, Румен Сарандев, Пламен Гутинов и Петко Момчилов, и се реализира с подкрепата на Община Варна.

  Седем фоторепортери с изложба за Варна-20170502_180544_resizedСедмината фоторепортери представиха 28 снимки, запечатали уникални моменти от живота в морската столица. Събитието събра медийната гилдия във Варна, а кметът Иван Портних, който с интерес разгледа кадрите, подкрепи всеобщия ентусиазъм тези изложби да станат ежегодни.

  Седем фоторепортери с изложба за Варна-20170502_183339_resized„Живеем във време, в което всеки може да снима, а снимащите устройства са много повече от жителите на някои градове. Социалните мрежи се пълнят с всякакви изображения, които се постват, споделят, и дори хората започват да имат претенции за авторство. От това хубавите снимки не станат повече. Фоторепортер е една много специална професия, която изисква определени качества и определени знания. За тези седем души, които са тук, езикът е друг – на фотографията. Те владеят изкуството да улавя мига, а хората в техните фотографии са истински, вторият план не е декор, това е животът, няма режисирано осветление. Техните снимки са взети, грабнати от живота“, каза при откриването на изложбата водещата Иска Сотирова.

  Седем фоторепортери с изложба за Варна-20170502_175536_resized„За нас в Градската галерия, изкуството на фотографията е особено ценено, провежда се Международният фотосалон, гостуващи изложби на фотографи от България и чужбина. Приели сме фотографията като равностойно изкуство, наред с живописта и графиката, каза директорът на галерията Пламена Рачева. Тя посочи, че изложбата е ценна, защото показва не само документалистика, но и високият професионализъм на авторите“.

  Експозицията може да бъде разгледана до 22-ри май.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg