• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Задържаха нашенец на летище Варна, обявен за международно издирване
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив
  Снимка: © Varnautre.bg/ архив

  Имал присъда в Белгия за участие в организирана престъпна група

  Окръжен съд – Варна разгледа постъпило искане от Окръжна прокуратура за взимане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо българския гражданин Х. К. Той е задържан на 01.05.2017 год. на ГКПП Аерогара – Варна, след като е установено, че е обявен за международно издирване от съдебни власти на Кралство Белгия, въз основа на издадена от първи заместник-прокурор в Кралската прокуратура в Антверпен, Белгия Европейска заповед за арест.

  В документа е отразено, че причина за издирването на лицето е влязло в сила решение на Наказателния съд в гр. Антверпен, с което на българския гражданин е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 години за участие в организирана престъпна група, извършваща кражби на автомобили в различни европейски държави през периода 02.12.2013 г. – 22.07.2016 г.

  Съдът прецени, че Европейската заповед за арест отговаря на законовите изисквания и определи мярка за неотклонение „задържане под стража“, за да обезпечи присъствието на лицето при разглеждането на делото по същество в 7-дневен срок. Х.К. заяви, че иска доброволно да бъде предаден на белгийските власти.

  Мярката за неотклонение може да бъде обжалвана в 3-дневен срок.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg