• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Над 50 екипажа в 48-ото издание на Рали България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Рали България стартира от центъра на Варна-DSC_9711

  За втора поредна година ще се проведе с център Варна

  Над 50 са заявените екипажи за тазгодишното 48-о издание на рали България, което ще се проведе от 19 до 21 май с център Варна за втора поредна година. В предварителния списък за първия кръг от националния рали шампионат са вписани 54 екипажа.

  Към българските 27 екипажа ще се присъединят и 25 турски, защото най-голямото българско рали е втори кръг от шампионата на южната ни съседка. Надпреварата е и кръг от Балканския рали трофей.

  С грузински лиценз пък ще се състезава отборът на „Staykov Racing – Georgia”, който е заявен с два екипажа. Единият е на националния шампион за 2016 г. Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелиа. В списъка със заявките има 4 автомобила от клас R5, един автомобил от клас Super 2000 и 9 автомобила Mitsubishi Lancer Evo 9.

  Рали „България“ за втора поредна година ще се проведе с център Варна. Както и през предишната година скоростните отсечки ще се проведат на традиционните места Аладжа манастир, Аврен и Дюлински проход. Разликата е в Дюлинския проход, като тази година ще бъде само една отсечка карана в двете посоки и то само с едно преминаване.

  Вместо обиколката през Сини рид и макадамов преход, тази година старта на първия скоростен етап е от началото на Дюлино посока юг, като се избягват дългите прави между Солник и Дюлино. След преминаването на Дюлински проход се завива на дясно към село Козичино. Пътя е подобен на този през Дюлински проход, на места и по тесен сравнително добър асфалт, леко изкачване, като цяло бързо трасе.
  Общата дължина на СЕ 1 „Дюлино“ е 26.32 км със старт в 9,30 часа, а обратното връщане по СЕ 2 „Козичино“ е с дължина 26.10 км от 12 часа. За следобед са предвидени 2 преминавания през „Аврен“ от 15.59 км, където е включен макадамов участък. По-късно през деня следва „Виница“ 1 и 2, като между двете преминавания е градския скоростен етап на името на Тодор Славов. Последното преминаване на „Виница“ е от 20 часа.

  За неделя 21-ви май са предвидени 5 скоростни етапа, с начало 9,30 часа на „Бялата вода“ 1 и 2. Следобедните преминавания са от 14,10 часа на „Аладжа манастир“ 1, градски етап в 14:50 и отново „Аладжа манастир“ 2 премиум етап от 16 часа.

  Официалното откриване е на 19 май в 20,30 часа на площад Независимост, а финала на 21 май от 17 часа пред пристанище Варна.
  Цялата дължина на рали „България“ е 151.50 км, с преходи от 332 км и общо 483.88 км в 12 скоростни етапа. Щаба на състезанието и сервизния парк е предвиден на мястото на пасажерския терминал на пристанище Варна, но както и предната година не е изключено да бъде променено мястото заради силния трафик в района.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg