Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Китайска постановка открива „Варненско лято“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

Китайска постановка открива Театралния фестивал „Варненско лято“-Machbet

С постановката от Китай „Ужасената душа: Макбет“, интерпретация на трагедията на Уилям Шекспир под формата на опера, ще бъде открито юбилейно 25-о издание на Международния театрален фестивал “Варненско лято”. Спектакълът е най-мащабният от програмата с участието на 40 души и включва акробатика, музика на живо и техники от китайски бойни изкуства.

Празничното издание на фестивала ще се проведе между 1-ви – 11-ти юни на сцените на Драматичния театър, Държавния куклен театър, Градската художествена галерия „Борис Георгиев“ и др.

В основната българска селекция са включени 9 спектакъла, а в международната – осем. Програмата е в четири модула: „Българска селекция“, „Международна селекция“, Програма Шоукейс“ и „Паралелна програма“. Ще бъдат представени и два съвместни проекта между музикалния и театралния фестивал, които си партнират за трета поредна година.

Единият е сателитна прожекция на “Травиата” със Соня Йончева, а другият – съвременен фламенко спектакъл “Desplante” с музика и пеене на живо.

Повече информация за програмата на адрес: http://viafest.org

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *