• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Facebook наказва претрупани с реклами сайтове
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  facebook

  Ако рекламите са повече от съдържанието или са подвеждащи, сайтът ще бъде скриван

  Претрупани с реклама сайтове ще наказва Facebook. Социалната мрежа обяви нови мерки, които целят да повишат качеството на разпространяваната чрез нея информация, съобщава онлайн изданието TechCrunch.

  Новите промени в News Feed са насочени към определените от Facebook като нискокачествени сайтове. За такива компанията смята всички, които имат повече реклами отколкото реално съдържание, както и тези, които просто са претрупани от реклами.

  Facebook въвежда и критерии за качеството на рекламите. Сайтове с реклами за възрастни или просто прекалено много изскачащи или натрапчиви реклами, също ще бъдат наказвани, както и тези, които разпространяват подвеждащи реклами или такива водещи до вируси. Компанията дори ще отказва да приема пари от такива сайтове и да рекламира техните публикации.

  За сметка на това Facebook обещава, че коректните сайтове ще получат по-голямо внимание и тяхното безплатно разпространение ще се увеличи до повече хора. Промяната ще влиза в сила поетапно и ще отнеме няколко месеца. През това време сайтовете ще се анализират и ще е направи преценка кои са коректни и кои не.

  Интересното е, че като некачествен сайт Facebook определя и този, който държи по-голямата част от съдържанието в платена секция, която не е свободно достъпна. За некачествени са определени и страниците, които имат твърде много допълнителни елементи, които може да не са реклами, но нямат общо със съдържанието, например изскачащи съобщения за използването на бисквитки и др.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg