Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Учениците на „Черноризец Храбър“ комплексни шампиони по лека атлетика
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

_DSC0578

При момичетата първенци са представителките на ЧОУ “Малкият Принц” (снимки)

Около 70 ученици от пет варненски училища взеха участие в третия и последен кръг от състезанието по лека атлетика за първи и втори клас, част от „Ученическа Купа Варна“.

По правилата на състезанието училищните отбори сe състоят от 8 момчета и 8 момичета. Всеки ученик има право да участва в две дисциплини, плюс щафета. Едно училище има право да участва с двама състезатели в една дисциплина.

_DSC0569Дисциплини за момичета и момчета 1-2 клас: 50 м. гладко бягане, 200 м. гладко бягане, Дълъг скок от място, Хвърляне на малка плътна топка, Щафета (слалом)

Класиране трети кръг момичета:
1. ОУ „Иван Вазов“
2. ЧОУ „Малкият принц“
3. ОУ „Черноризец Храбър“

Класиране трети кръг момчета:
1. ОУ „Цар Симеон I“
2. ОУ „Черноризец Храбър“
3. ЧОУ „Малкият принц“

_DSC0563-2

На база трите проведени състезания през учебната 2016/2017 г. се сформира комплексно класиране при момичета:
1. ЧОУ „Малкият Принц“
2. ОУ „Черноризец Храбър“
3. ОУ „Иван Вазов“

Комплексно класиране момчета:
1. ОУ „Черноризец Храбър“
2. ОУ „Цар Симеон I“
3. ЧОУ „Малкият Принц“

_DSC0550

За всички призьори имаше много награди, осигурени от Дирекция „Спорт при Община Варна”, като медали, купи, грамоти, тениски, , часовници за комплексните победители в двата пола и слънчеви шапки осигурени от „Нестле“ България. Наградите бяха връчени от Данчо Илиев от дирекция „Спорт“ и Руслан Грозданов – главен съдия на турнира.

1 коментар

  1. Иванова

    Присъствах на състезание на първокласници от 4 училища, което се проведе в залата на Английската гимназия. Всичко беше прекрасно, децата бяха ентусиазирани и приемаха много емоционално представянето си на състезанието. Всичко си беше като един спортен празник за тях.
    Накрая организаторите бяха организирали томбола с подаръци, които спечелиха една трета от децата. Другите деца си тръгнаха разплакани. Когато се възмутих пред водещия, представител на общината, той каза: Такъв е животът! Да свикват!
    Питам се каква е целта на това състезание за децата – да си тръгнат доволни и щастливи от спортния празник или огорчени, разплакани и нещастни от идеята на някой чиновник да организира такава томбола. Помислете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *