• Варна
  6°
  лека мъгла
  Влажност: 100%
  Вятър: 3m/s SSE
  Съдът разпореди да се платят заплатите на работниците от “Полимери”
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Полимери

  Фалиралият завод дължи 855 712, 92 лв. на бивши слубители

  В Окръжен съд – Варна е открита процедура по несъстоятелност на „Полимери“ АД от 12.12.2012 г. До тази дата неразплатените задължения по трудови възнаграждения към 302-ма работници и служители на девненския завод са в размер на 855 712, 92 лв.

  Съдията по несъстоятелността Цвета Павлова от Търговско отделение постанови определение, с което одобрява частична сметка за разпределение на средствата, постъпили от осребряване на част от имуществото на дружеството. Съобразно съдебния акт е предвидено удовлетворяване на вземанията на работниците и служителите на „Полимери“ АД (в несъстоятелност) в пълен размер.

  Удовлетворяването на вземанията на работниците стана възможно след приключване на всички съдебни производства, водени от „Полимери“АД (в несъстоятелност) срещу „Полимери инвест“ АД, в резултат на които голяма част от имуществото на несъстоятелното дружество бе върнато в негова собственост и осребрено.

  Определението може да се обжалва пред Апелативен съд – Варна от длъжника, Комитета на кредиторите или от кредитор в едноседмичен срок от обявяването му в Търговския регистър. След изтичане на този срок средствата ще бъдат изплатени на работниците и служителите на „Полимери“АД (в несъстоятелност).

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg