• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Бойците на Вокил с пет златни и един сребърен медал
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Вокил

  Със забележителна игра изпъкнаха Али Юзеир и Яни Янчев

  Пет златни и един сребърен медал взеха възпитаниците на варненския клуб по кикбокс и муай тай Вокил. Шампионатът се проведе в спортна зала “Младост” на Нова Загора.

  Организатор на събитието бе Българска конфедерация по кикбокс и муай тай. Домакин бе местния клуб Pride and glory съвместно с Община Нова Загора.

  За участие се регистрираха над 200 състезатели от клубовете в цяла България. Още в първия ден на шампионата момчетата от Варна спечелиха убедителни победи с нокаути и отказване на своите противници в първия рунд.

  Със забележителна игра изпъкнаха Али Юзеир и Яни Янчев. Още с удрянето на първия гонг Али засипа своя съперник от СК Легион (Пловдив) и го отказа.

  Яни Янчев в два мача направи два нокаута в първия рунд и се изстреля директно на финала.
  ОБЗОР НА ФИНАЛИТЕ

  Вокил

  Във финалния ден напрежението беше още по-голямо, защото всички най-добри в своите категории се бориха за златото. Радослав Колев направи зрелищен мач срещу Али Али от СК Дрийм (Варна). След като свърши мача Радослав бе натрупал значителен актив от точки и бе обявен за победител.

  Али Юзеир излезе във финален двубой срещу Петър Калчев от СК Самурай (Бургас).
  Първият рунд протече доста монотонно и в него взе превес Калчев с няколко нанесени кикове повече. Във втория рунд Али обърна мача и в края вече водеше, а в третия затвърди своето предимство и натрупа преднина от точни удари. След двубоя с 3:0 съдийски гласа той бе обявен за шампион.

  Трети излезе Яни Янчев, който след няколко секунди от започването на мача получи травма в рамото. Това обаче не му попречи да продължи мача и да нокаутира с десен прав в корема съперника си от СК Сезан (Стара Загора).

  Четвъртото злато донесе Деян Галинов Чакъров. Той срещна съперник от СК Патриот (Дупница). Още в първия рунд Деян нанесе няколко мощни удара с ръце и след почивката поради лекарска забрана (счупване на носа) Деян бе обявен за шампион.

  Том Узунов излезе също за победа. Негов съперник бе опитния Севдалин Славов от СК Иккен (София). Въпреки че мача тръгна добре за Том, реферът отчете няколко наказания за непозволено хващане. В началото на третия рунд след поредно наказание за захват Том бе дисквалифициран и остана със среброто.

  Последен, но не по значение излезе Илия Борисов срещу Евгени Христов от СК Аякс (Бургас). Два рунда се води ожесточена битка, в която бяха нанесени множество тежки удари и от двамата. В средата на третия Борисов нанесе няколко точни леви прави удара които счупиха носа на противника му. След намеса на доктора счупването бе потвърдено и за победител бе обявен състезателя на Вокил.

  ТРЕНЬОРИТЕ
  Треньорите на клуба Галин Димов и Петър Петров също останаха много доволни от представянето на клуба.

  Петър Петров: “Мисля, че прегазихме всички. Само Радослав Колев и Али Юзеир играха цели мачове. Останалите ги спечелихме с нокаути или отказване на противника.
  Това е показателно за нашия успех”.

  Галин Димов: “Момчетата се справиха блестящо. Не съм се съмнявал в успеха на всеки един от тях. Имахме реалния шанс всички да се приберем със златни медали, но да не забравяме, че всеки на състезанието се бори за победа. Въпреки това 5 златни и 1 сребърен говорят, че положените усилия от наша страна и от страна на момчетата са си заслужавали. Вече можем да погледнем спокойно и към международната сцена.

  Вярвам, че Али и Радо могат да станат Европейски и Световни шампиони.
  Дидо влиза при мъжете и задачата ни с Петър Петров ще е да го подготвим доста сериозно. Надявам се, че с Том нещата също ще потръгнат. От скоро се завърна в залата и с него ни предстоят доста сериозни тренировки. Илия вече 3 пъти стига върха във фул контакта при мъжете. С още малко опит ще влезем в клас “А” и ще жънем успехи”.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg