• Варна
  3°
  тъмни облаци
  Влажност: 64%
  Вятър: 4m/s NE
  Управляващите оттеглят промените, които улесняваха застрояването по Черноморието
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  плаж

  Проектът за изменение предвиждаше удължаване на срока до 2020 година

  Управляващите оттеглят промените, които улесняваха застрояването по Черноморието. Така на практика първият законопрект, който трябваше да мине през пленарна зала, претърпя фалстарт. Преди инициирането на промените съществуваше възможност инвеститорите да застроят плажовете, които имат статут на земеделска земя, на Камчийски пясъци, Корал, Карадере и Иракли до 24 май 2017 г. Проектът за изменение предвиждаше удължаване на срока до 2020 година, съобщава Дарик.

  В кулоарите на парламента зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов съобщи, че решението да оттеглят подкрепата си за промените било взето снощи. Но не заради протести, а за да няма политически спекулации.

  “Трябваше преди да го внесем този законопроект да имаме действително възможността за повече обществени обсъждания, но поради това че срокът изтича на 24 май, затова колегите го внесоха без да имаме тази дискусия, която е задължителна. Това което беше в последствие като коментар от народни представители в нашата парламентарна група е че това може да предизвика сериозно напрежение, поради това че проектът не е достатъчно добре разяснен. Може да се направят съответните политически спекулации. Два дни по-късно започнаха да се правят съответните политически спекулации и точно затова ние го оттегляме.”, сподели Цветанов.

  Един от вносителите на промените – Йордан Апостолов от Обединените патриоти, заяви, че ГЕРБ са се поддали на натиска на “Зелените”.

  “Аз лично не бих оттеглил този законопроект под натиска на “Зелените”, но ние като по-малък коалиционен партньор нищо не можем да направим. Все пак се возим в един влак. И едното колело като върви напред, другото назад – влакът стои на едно място.”

  Междувременно от БСП обвиниха управляващите в опит за лобизъм с тези промени и попитаха кой накара властта да внесе такива предложения. Иначе депутатите работиха един час днес и заседанието приключи.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg