• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  С промени в закона удрят некоректните работодатели, които бавят заплати
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  пари

  Времената парламентарна комисия за проучване на случаите на неизплатени заплати ще предложи законодателни промени срещу некоректните работодатели. Това съобщи председателят й Диана Йорданова по БНТ. Народните представители в комисията вече обсъждат предложенията за промени в седем закона на омбудсмана и синдикатите, обясни ище тя.

  „Комисията вече има три проведени заседания. Предстоят още. Изслушали сме представители на всички институции – Агенция по труда, НОИ, НАП, Фонда за гарантиране на вземанията на работници и служители, омбудсманът на Република България, за да стигнем до основните причини да се стигне до неизплащане на заплати и какви законови мерки бихме могли да вземем“, коментира Диана Йорданова.

  Депутатът призна, че има доста остра социална чувствителност по темата. :Изслушахме както работодателите, така и представители на синдикалните организации, за да чуем и двете страни. Радващото е, че случаите на неизплащане и некоректни работодатели намалява в годините. Това значи, че Инспекцията по труда си върши работата“, изтъкна Йорданова.

  Тя каза също, че се готвят законови промени по отношение прехвърлянето на фирми и на дялове на съдружници. „Освен да бъдат проверявани за данъчни задължения, лицата да бъдат проверявани за това, дали имат издадени или влезли в сила наказателни постановления или съдебни решения“, обясни депутатът.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg