• Варна
  14°
  разсеяна облачност
  Влажност: 60%
  Вятър: 6m/s NW
  Осветяват плажовете за по-голяма сигурност вечер
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit
  ©Varnautre.bg/архив
  ©Varnautre.bg/архив

  За някои от най-посетените – още това лято

  И през това лято в курортите по Северното Черноморие ще има засилено полицейско присъствие. На север по морето ще бъдат командировани близо 200 полицаи от вътрешността на страната. Това обяви във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова, която проведе среща с браншовици и държавни структури, на която обсъдиха готовността за летния сезон, пише Дарик Варна.

  141 от командированите полицаи ще се грижат за сигурността във Варненска област, а 51 – в област Добрич. И това лято за сигурността на туристите в Златни пясъци ще се грижат и румънски полицаи. Техният брой ще е 6 за целия сезон, като румънските блюстители на реда ще патрулират заедно с българските си колеги.

  Министерството на туризма се е обърнало към концесионерите и наематели на плажове да окажат съдействие на органите на реда и плажовете да бъдат осветени. На някои от най-посетените плажове това се очаква да се случи още това лято. Това ще подпомогне допълнително разкриването на някои видове престъпления, отбеляза министър Ангелкова.

  Министерството на туризма се ангажира с непрекъснати проверки, както планирани, така и изненадващи. Мобилни групи на ведомство ще следят за спазване на управлението на морските плажове. Стриктно ще се следи за незаконни обекти на пясъчните ивици.

  Неохраняемите плажове във Варненско са 26. За три от тях се очаква до края на месеца да бъдат сключени договори за наем. Ще бъдат актуализирани табелите, които бяха поставени миналата година с актуална информация за стопаните на плажовете.

  Данните до момента показват, че предстоящият летен сезон ще бъде много успешен, като ръстът ще бъде между 7 и 10%”, посочи министърът на туризма.

  Личен ангажимент на туристическия министър ще бъде поправката в Закона за водите да се реализира, за да може Община Варна да стопанисва минералните си извори. Това ще подпомогне разширяване на активния туристически сезон в морската столица.

  Министър Ангелкова ще бъде гост на официалното откриване на Сезон’2017 във Варна. Събитието в Римските терми е насрочено за 19,00 часа тази вечер.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg