• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  43 екипажа стартираха на рали България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Рали България 2017 (24)

  Красен Кралев откри надпреварата, 11 автомобила не преминаха техническия преглед

  43 екипажа стартираха в 48-ото рали „България“ пред катедралния храм „Свето Успение Богородично“. Официалният стар на състезанието даде министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Сред ВИП гостите бяха още кметът на Варна Иван Портних, директорът на рали „България“ Слави Славов и др. 11 от автомобилите, записани за състезанието днес не преминаха техническия преглед.

  Рали България 2017 (20)“За мен е много специален момент днес, защото аз съм израснал с това рали. Бях на 4 години и си спомням победата на легендарния български пилот Илия Чубриков на рали “Златни пясъци”. Една от целите, които съм си поставил е да върнем това рали в родния му дом -Варна и съм щастлив, че това се случи. Следващата ни стъпка е да върнем позициите си на международната сцена и да сме свидетели на домакинство на европейския рали шампионат. Тази и следващата година ще бъдат генералните репетиции и смятам, че ще се справим брилянтно, защото Варна заслужава да има такова състезание”, каза Кралев.

  Рали България 2017 (10)“За пореден път Варна е домакин на това състезание. Днешният ден открихме и туристическия сезон. Рали България е едно прекрасно събитие, което допълва . Убеден съм, че заедно с помощта на министерството на спорта и федерацията ще направим така, че този формат да се развива, надгражда и да бъде един и да бъде един истински празник за любителите на автомобилния спорт във Варна”, сподели пред присъстващите кмета Иван Портних.

  Рали България 2017 (13)След шейкдауна стана ясно, че битката ще бъде много оспорвана. Разликата в резултатите между топ пилотите е десети от секундата. Най-бързи бяха турските пилоти с автомобилите R5. С първо време – 1:30,3 е Ягис Авджъ с Peugeot 208 Т16, а само на 3 десети след него – 1:30,6 е сънародника му Орхан Авчиоглу с Ford Fiesta. Трети е Угер Сойлу с Skoda Fabia.

  Рали България 2017 (5)Нашият Пламен Стайков с Mitsubishi Lancer Ево 9 е 4-и с време 1:34,3, а само на десета след него – 1:34,4 е Игнат Исаев със Citroen DS3 R3 Max – 5-и. Тихомир Стратиев е 7-и с време Peugeot 208 R2. В марковия шампионат Hyundai Racing Trophi очаквано най-бърз беше Симеон Симеонов, но само на 5 десети след него е Мартин Коев, също с Hyundai i20 купе. Двамата са съответно 24-и и 25-и в общото класиране.

  Всички любители на автомобилния спорт ще могат да наблюдават на живо резултатите от специалните етапи в Интернет на адрес http://results.bg/Rally/.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg