• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Пламен Стайков спука гума и изостава в рали България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Рали България 2017 (22)

  В генералното класиране след 2-та етапа продължава да води Авджъ, който има цели 59.8 сек аванс пред Чукурова

  Рали шампионът на България за 2016 г. и главен претендент за победата в тазгодишното издание на рали „България” Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелия спука гума по време на 2-ата отсечка „Козичино”.

  Стайков, който този сезон се състезава с грузински лиценз, бе на 2-ра позиция в генералното класиране след 1-ия етап. Във втория обаче спука гума и за известно време спря в отсечката, след което продължи до финала, без да я сменя. Така той загуби над 9 минути и завърши последен в етапа. Най-бърз в него отново бе турският пилот Ягис Авджъ Пежо 208 R5, който записа 14:43.1 мин и остави зад себе си на 14.9 сек Бурак Чукурова с Шкода Фабиа R5. Трето време постигна Мустафа Чакал с Мицубиши Лансър Ево 9 (+27.9 сек). От българските пилоти най-напред се класира Игнат Исаев с навигатор Милен Илиев и Ситроен DS3 R3, който постигна 5-о време.

  В генералното класиране след 2-та етапа води Авджъ, който има цели 59.8 сек аванс пред Чукурова. Исаев е 3-и, като изостава на 1:33.1 мин. Тихомир Стратиев с Пежо 208 R2 е 5-и, а Григор Григоров със същия автомобил 6-и. От надпреварата отпадна турският женски екипаж Бурджу Четинкая с навигатор Емире Кантурк, който след финала на втората отсечка не успяха да запалят колата и да продължат заради технически проблем. Отсечката не завършиха още Петър Павлов/Боян Стоянов и Риза Ризов/Иван Овчаров заради съответно скъсан носач и техническа повреда.

  От едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy най-бърз в етапа бе Симеон Симеонов с навигатор Йордан Йорданов, който изпревари с повече от половин минута Мартин Коев с навигатор Димо Бозуков. 3-и и 4-и са Денис Станчовски/Младен Кърчев и Виктория Гъркова/Велислава Павлова. В общото класиране начело излезе Симеонов пред Коев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg