• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ягис Авджъ първи след първия ден на рали България
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Рали България 2017 (2)

  Варненски екипаж е №4

  Ягис Авджъ с навигатор Бахадир Гюсенмез с Peugeot 208 R5 води убедително след първия ден на рали България. След 7 скоростни отсечки турският пилот има аванс от 1:10.4 мин пред сънародника си Бурак Чукурова/Ведат Бостанджъ с Skoda Fabia R5. Трети е Игнат Исаев със Citroen DS3 R3, на 2:14.3 минути от лидера Авджъ. Той е и най-предно класиралият се български пилот.

  Следват местният варненски ас Тихомир Стратиев/Здравко Попов с Peugeot 208 R2, а пети е Мирослав Ангелов с навигатор Недялко Сивов. Шести е Мустафа Чакал с Мицубиши Лансър Ево 9, следван от Станислав Владимиров с Opel Astra.

  Един от основните претенденти за победата Пламен Стайков с навигатор Давид Кварацхелия с Mitsubishi Lancer Evo 9, който тази година се състезава с грузински лиценз, спечели най-много етапни победи – 4. Той обаче спука 2 гуми едновременно в началото на втората отсечка, смени едната, и продължи на 3 колела до финала. Това бе причината той да загуби над 9 минути. Стайков е на 18-а позиция в генералното класиране след края на първия ден. До този момент в ралито няма сериозни инциденти, освен този на Риза Ризов/Иван Овчаров, които се удариха в дърво, след като се откъсна едно от колелата му. И двамата са невредими.

  В едномарковия шампионат на Hyundai Racing Trophy водят Симеон Сименов/Йордан Йорданов. Те са водачи в клас RC5 и имат аванс от 15.6 сек пред Мартин Коев и Димо Бозуков. След тях са Денис Станчовски и Виктория Гъркова.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg