• Варна
  7°
  тъмни облаци
  Влажност: 54%
  Вятър: 2m/s W
  Световноизвестен писател и сценарист пристига във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  18624593_10209159488656204_1111352157_n

  По проект на „Варна – Европейска младежка столица”

  Между 28 юни и 1 юли в град Варна ще се проведе първото издание на фестивала за драматургично писане за сцена и екран From Page to Stage.

  From Page to Stage е интензивен тридневен уъркшоп, в който участниците ще работят по свои текстове заедно с изявени театрални и кино-дейци. В първото издание на фестивала, свои мастър-класове ще проведат Теодора Димова, Явор Гърдев и Димитър Коцев-Шошо.

  С фокус върху млади творци (16-30 г.), From Page to Stage има мисията да развие техните интерес и умения в сферата на драматургията. Освен основна теоретична подготовка, програмата ще има силен акцент върху практическите занимания върху текстовете на участниците, с които да ги подготви за осъществяването и продуцирането им на сцена и екран.

  Фестивалът ще завърши с лекция на специалния гост – френският писател и сценарист Фредерик Бегбеде – която ще бъде отворена освен за участниците в From Page to Stage, така и за широката публика.

  Участниците имат възможност да кандидатстват със свои текстове до 9-ти юни, а официалната селекция ще бъде обявена на 19-ти юни. Участието във фестивала е напълно безплатно, а From Page to Stage се осъществява с официалната подкрепа на Община Варна като част от програмата на “Варна – Европейска младежка столица” 2017.

  Паралелната програма, която е отворена към широката варненска аудитория, предвижда конкурс за заснемане на 1-минутно видео на тема “Stage: Варна”, които ще бъдат прожектирани на закриващата вечер на фестивала.

  Повече подробности за кандидатстване, селекция, както и пълната програма на From Page to Stage очаквайте скоро на www.psvarna.com, както и на страницата на събитието във facebook .

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg