Varna
9°
ясно небе
Влажност: 81%
Вятър: 2m/s SW
Варна приема фолклорни ансамбли на „Мегданско веселие край морето“
Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

лого-750x646

Вход свободен

Ансамбли от цялата страна ще вземат участие във Фестивала за български народни танци „Мегданско веселие край морето“, който ще се проведе на 16-и и 17-и юни 2017 г. в Летния театър във Варна. Събитието се организира за първи път и ще протече под патронажа на кмета на града Иван Портних. Организатори са Фолклорен ансамбъл “Варна”, Фолклорна музикално-танцова компания „Варна“ и „Бериго“ ЕООД, с подкрепата на Община Варна и Двореца на културата и спорта.

Записването за участие във фестивала вече е в ход и ще продължи до 5 юни 2017 г. Форумът е насочен към любителски клубове, школи и танцови състави, занимаващи се с български народни танци. Категориите са три : Клубове и школи; Танцови състави за деца до 14 – годишна възраст; Танцови състави за младежи и възрастни над 14 – годишна възраст. Регламентът позволява във феста да вземат участие и състави от чужбина. Записването се осъществява по интернет на адрес http://megdanvarna.com.

Победителите в конкурсната програма ще бъдат определени от експертно жури. В състава му са проф. Даниела Дженева, главен художествен ръководител на ФА „Тракия“, Ивайло Иванов, хореограф на НФА „Филип Кутев“ , Богдан Донев, главен художествен ръководител на ФТТ „Найден Киров“, и Данчо Радулов, диригент на ФА „Варна“.

Входът за зрителите ще е свободен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *