Бургас вече работи с Брашов

Мисия Бургас

26-05-2017, 14:51

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новата Мека на плувните спортове в Бургас почти готова

Бургаският градоначалник представи най-големите проекти на града

Бургас се побратими с румънския град Брашов. Кметът Димитър Николов  и зам.-кметът Михай Костел подписаха споразумение за побратимяване на официална церемония в Община Бургас.Договорът е продължение на успешните двустранни отношения и съвместни проекти.

Първите постъпления за задълбочаване на връзките между двата града са от преди повече от 5 години. Общинските съвети на двата града имат решения, с които утвърждават и легитимират побратимяването.

„Бургас и Брашов имат много идентичен икономически профил, свързват ни и близки приятелски отношения , което е отлична основа за успешно сътрудничество“. Това заяви кметът Димитър Николов след подписването на договора за партньорство.

На церемонията присъства зам.министърът на енергетиката Жечо Станков,председателят на ОбС Костантин Луков, председателят на комисията по международно сътрудничество в ОбС Георги Дражев и представителите от румънския местен парламент и областна управа Соваила Шербан и Андрей Кадаш Илуна.

Бургаският градоначалник представи най-големите проекти, реализирани до момента, и тези, които предстои да се реализират в краткосрочна перспектива.