Фандъкова: Започнахме най-мащабната модернизация на градския транспорт

Очакваме 60 нови газови автобуса да се включат по линиите на градския транспорт

Тази година очакваме 60 нови газови автобуса да се включат по линиите на градския транспорт. Това каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова по време на откриването на двудневния „Обществен форум за Зелена столица“ във Френския културен институт, предава Агенция "Фокус".

„Започнахме и най-мащабната през годините модернизация на градския транспорт. Започнахме с подмяната на тролейбусите. 90% от тролейбусния парк е подменен“, каза Фандъкова. Тя посочи, че през тази и следващата година предстои да се напредне чувствително.

„Разработваме процедурата за електробуси, подкрепям инициативата на френския посланик“, обясни Фандъкова. Тя коментира, че Столична община ще акцентира върху електрическия транспорт.

„Надявам се по този начин да стимулираме развитието на този транспорт. Той за съжаление не е по джоба на повечето българи, но все повече хора се ориентират към защита на околната среда. Това е не просто приоритет или тема на общината, а най-важната част от нашия живот“, заключи кметът на София.