• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Момчето от Варна, ударено от волтова дъга, се възстановява
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Влак

  Предстои му последна операция и ако и тя мине успешно, ще го извадят от реанимацията

  14-годишният Даниел от Варна, който бе поразен от волтова дъга в района на локомототивното депо в града, се възстановява. Лекарите от Военноморската бобница правят чудеса, изказва благодарностите си лелята на момчето, съобщи Би Ти Ви тази сутрин.

  Дани е контактен и се храни – това е добрата новина. Момчето постъпи с над 65% дълбоки изгаряния след инцидента преди повече от месец, сега по тялото му по думите на лелята са останали само 2% дълбоки рани.

  Серия от близо 10 операции претърпяло 14-годишното момче, днес му предстои последната и ако и тя мине успешно, ще го извадят от реанимацията.

  За да оцелее Дани, Варна проведе безпрецедентна акция по кръводаряване, в която се включиха близо 350 души.

  Опашка от желаещи да помогнат на поразеното от волтова дъга момче

  Въпреки че това става много бавно, момчето постепенно се възстановява успешно, което се случва рядко след толкова дълбоки поражения. Очаква го дълъг период на рехабилитация, казват лекарите.

  Първоначално се твърдеше, че Дани се качил да си прави сефи върху вагона, когато го ударила волтовата дъга. Според близките му това не е така и доказателството е, че телефонът бил намерен в джоба на овъглените му панталони. Децата често се изкушавали да влизат в депото, охраната му не била особено бдителна, разказваха тогава местните.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg