Малките и средни фирми могат да кандидатстват по "Хоризонт 2020"

На събитието участие взеха 35-ма представители на различни малки и средни предприятия

Българските малки и средни предприятия могат да кандидатстват и да получат финансова подкрепа по Програма „Хоризонт 2020“ (2014-2020 г.). Това стана ясно на организирания от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП), съвместно със Zara Lab България, семинар на тема: „Хоризонт 2020: Инструмент за финансиране на МСП“.

Участниците се запознаха с възможностите за финансиране през настоящата година, както и с темите по които ще могат да кандидатстват с проектни предложения. Предприятията ще получат подпомагане за инвестиции в:

  • - иновативен продукт, процес или услуга и обещаваща бизнес стратегия за комерсиализация на европейско/световно ниво;
  • - продукт, процес или услуга вече на пазара, която желае и има доказана идея как да подобри, така че да изпревари конкурентите си, да увеличи пазарния си дял и да спомогне за решаване на проблем в определена област;
  • - иновативен продукт, процес или услуга, който ще създаде изцяло нов пазар.
  • На събитието участие взеха 35-ма представители на различни малки и средни предприятия. То завърши с дискусионен панел, в който всеки получи възможност да зададе своите въпроси  към гост-лектора г-н Евгени Косев, експерт по програмата.
  • В резултат на големия интерес, Агенцията ще продължи своята работа в посока организиране на обучителни семинари.