• Варна
  5°
  ниска облачност
  Влажност: 32%
  Вятър: 5m/s W
  Нов медицински център във Варна предлага иновация в областта на физиотерапията
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  „Медикал лайф“ започва работа с пациенти от днес – 12-ти юни


  Лекарският екип на „Медикал лайф“ предлага диагностика и извънболнично лечение на заболявания в 18 специалности: Акушерство и гинекология, Вътрешни болести, Гастроентерология, Детска гастроентерология, Детска нефрология, Детски болести, Ендокринология и болести на обмяната, Кардиология, Кожни и венерически болести, Неврология, Нефрология, Ортопедия и травматология, Очни болести, УНГ, Урология, Хирургия, Съдова хирургия, Физиотерапия и рехабилитация. Информация за лекарите и приемно време в „Медикал Лайф“ е публикувана в сайта на медицинския център www.medicallife.bg.

  List Doctors
  Прегледите в центъра се извършват в комфортни кабинети с модерна медицинска апаратура, която покрива високите стандарти в добрата медицинска практика.

  Медицински център „Медикал лайф“ работи с медицински направления по договор със здравна каса, както и с платен прием. Телефоните на регистратура са: 052 630 000; 0877 700 434 и 0877 700 724.

  „За нас е важно да оптимизираме времето на пациента, да намалим естественото напрежение в грижата за здравето, да предложим информиран избор и да съдействаме с внимание. Защото вниманието е част от лечението“, споделя екипът на медицинския център.

  Medicine cabinet 1

  „Медикал лайф“ предлага иновация в областта на физиотерапията чрез симулатора „Dr. Spine“. Процедурите с това медицинско изделие възстановяват естествената физиология на мускулите, като в резултат на движението се натрупва и мускулна маса. Резултатът е възстановена естествена функция на гръбнака, което подобрява качеството на живот и работоспособността. Според последни изследвания болките в гърба са второто най-разпространено неврологично заболяване след главоболието. Няколко причини водят до болки в гърба. В списъка на навиците и дейностите, които в повечето случаи плащаме с болезнена цена, са: често и продължително седене; прегърбена стойка; стрес; значително непостоянно (и еднократно) физическо натоварване; заседнал начин на живот.

  Dr.Spine
  Симулаторът „Dr. Spine“ в МЦ „Медикал лайф“ дава възможност на пациента да се справи със заболявания на гръбначния стълб, включително междупрешленна херния, след преглед с ядрено-магнитен резонанс за избягване на хирургична намеса. Един сеанс с „Dr. Spine“ се равнява на 5 км енергично плуване и може да се прилага за сеанси дори на 10-годишни деца. Симулаторът е част от изградената модерна база за „Физиотерапия и рехабилитация“ в МЦ „Медикал лайф“, в която има още и пет отделни кабини за електролечение, стая за масаж, специално помещение за лазер, оборудвано в съответствие с всички изисквания за работа с този клас медицинска апаратура. За целите на лечебната физкултура е изграден салон с всички уреди за рехабилитация и пълно възстановяване.

  physiotherapy

  За изграждането на „Медикал лайф“ е избрана удобна локация – ул. „Васил Петлешков“ 3 в непоследствена близост до бул.“Васил Левски“, срещу базар „Левски“. Достъпът с градски транспорт се осигурява с автобуси по линии 7 и 209. Удобни са и всички линии, в маршрута на които влиза спирка „Явор“.

  front
  Какви ще бъдат възможностите за повече профилактика в дейността на новия медицински център, коментира неговият управител д-р Ангел Ангелов:
  „Профилактиката е нормативно определена като ангажимент на личния лекар. Това не пречи с подкрепата на специалистите от центъра да информираме пациента по различни въпроси, свързани със здравна профилактика. Целта е да ограничим „самолечението“ чрез търсене в интернет – нещо, което много хора правят. В календара на „Медикал лайф“ планираме подготовката на полезни статии и ще започнем с много актуална тема: „Болестите на пренапрежението“. В динамичното време днес пренапрягането и пренатовареността водят до стрес, който изтощава организма. Тогава той е най-уязвим. Всички материали ще публикуваме в сайта на центъра и ще се радваме пациентите сами да ни насочват към теми, пряко заявени от тях самите. Искаме да подготвим широка информация за всяко превантивно действие, което осигурява добро здраве“.

  Medicine cabinet 1

  1 коментар

  1. Еленка Маринова Колева

   Здравейте,
   Страдам от болки в гърба и кръста.
   Беше ми предложена операция за смяна на дискове, три броя като за целта трябваше да заплатя 10000 лева.Сумата за мен е непосилна понеже пенсиятя ми е 219,00 лева.
   Прочетох за вашия център Медикал Лайф и искам да попитам възможно ли е подобрение на състоянието ми с помоща на стимулатора на dr Spine.
   Предварително Ви благодаря !

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *