• Варна
  18°
  тъмни облаци
  Влажност: 31%
  Вятър: 7m/s NW
  Пет дни предсрочно завърши ремонтът на Аспаруховия мост във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Аспарухов мост - ремонта (3)

  Строителните дейности стартираха на 19 април и се извършваха без спиране на трафика

  Утре – 15 юни, в 12 ч. ще бъде възстановено движението по Аспаруховия мост във Варна. Предвидените ремонтни дейности на съоръжения 2 и 4 завършват пет дни предсрочно. Мостът е с нова хидроизолация, фуги, асфалт, маркировка, знаци, ограничителни системи, парапети и т. н. Инвестицията е за близо 1,3 млн. лв. и е от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“.

  Аспарухов мост - ремонта (2)

  Строителните дейности стартираха на 19 април и се извършваха без спиране на трафика. Пътноподдържащото дружество ДЗЗД „ПОНТ“ работи максимално мобилизирано, за да може съоръжението да е готово през юни и в активния туристически сезон шофьорите да пътуват без ограничения.

  Община Варна финансира с 200 хил. лв. ремонтът на тротоарите по моста.

  Аспарухов мост - ремонта (4)

  Аспаруховият мост е част от път I-1 Варна – Бургас и се състои общо от 11 съоръжения. В експлоатация е от 1976 г. и е основна връзка на ж. к. „Аспарухово“ с останалите квартали от община Варна. Ремонтът беше наложителен, тъй като не е обновяван от около 40 години. През миналата година със средства от републиканския бюджет започна поетапното обновяване на моста и бяха ремонтирани 3 от съоръженията в посока Варна, идвайки от квартал „Аспарухово“ и АМ „Черно море“. Преасфалтирани бяха и връзките към пристанище „Варна Изток“.

   

  Аспарухов мост - ремонта (1)

  2 коментара

  1. Борисова

   Строителите,добре са свършили предсрочно. Защо моста още не е отворен? В понеделник полагаха маркирпвката, днес сме сряда, задръстванията продължават! Може би се чака някой да отреже лентичката? А хотата, тези които ежедневно чакаме по 1 час за да отидем на работа, никой не ни мисли! По-скоро ни търсят за да се избере някой който ще реже лентички!

  2. Кожухаров

   Всеки ден, всяка вечер задръстванията по други булеварди на Варна са големи и неприятни. По Аспарухов мост също се случва в пикови часове и дни! Как само на селяците от Аспарухово им пречеше този ремонт не разбрах. Иначе същите селяни отиват в София и са щастливи, че стоят в задръстване – даже се хвалят, като се върнат в Аспарухово – знаеш ли в София какви готини задръствания има , а? И съседа клати глава и въздиша по столицата. Селска чест!

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg