14 групи забиват на „Шумен рок фест” (видео)

Във втория ден на феста на сцената ще забият и музикантите от сръбската „Pero Defformero”

Грандиозен рок-фестивал събра в Шумен хиляди фенове на твърдата музика. Разтърсващи изпълнения на групите, сред които и много гостуващи, обещават да превърнат двудневния фест в емблематично за града музикално събитие.
Още в ранния следобед част от рок-бандите се качиха на откритата сцена до информационния център на Паметника за репетиции преди началото на шоуто. И поздравиха в аванс най-верните почитатели на рока, обещавайки здрав саунд и незабравими емоции.
„Поздрави на всички фенове на рока. Надяваме се да стане прекрасно събитие. Заповядайте. Ще бъде феноменално”, обърна се към почитателите на рок музиката  Димитър Димитров от шуменската група „Forgot The Ten”. 
„Рокът е животно и трябва да го нахраним подобаващо. Затова сме тук. Надяваме се да бъде една хубава вечер и фестивалът въобще да бъде чудесен и догодина да има повече хора и фенове, и голям успех”, каза бас китаристът „Metal Militia” Сава Димитров.
Като страхотно определи усещането на сцената фронтменът на „Иво Руев бенд 69”, изразявайки увереност, че шоуто е бъде незабравимо.
За да потопят публиката в духа на твърдата музика, бандите избраха кавъри на легендарни парчета и авторски песни. Сред първите, дошли на откриването на музикалното шоу тази вечер бяха най-верните фенове на рока.  С мощен звук на барабани и китари началото на първата концертна вечер поставиха музикантите от младежката банда „Metal Militia” от Търговище.
Впечатлени от селекцията на групите и атмосферата, почитатели на рока изразиха увереност, че фестивалът ще набира популярност и ще се превърне в ежегодно събитие.
Общо 14 рок банди участват в започналия днес „Шумен рок фест”, организиран от общината и „Карлсберг България”.  Утре от 18.30 часа почитателите на рока отново ще се насладят на изпълненията на групите. Във втория ден на феста на сцената ще забият и музикантите от сръбската „Pero Defformero”, а шоуто ще продължи до среднощ.

Източник: ТВ Шумен