Национален младежки конкурс за есе „Общуването в моето ежедневие“

Награждаването ще стане в навечерието на 1 ноември 2017 г. в Стара Загора

Национален младежки конкурс за есе` 2017 с международно участие „Общуването в моето ежедневие“ се организира в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общината. Той е организиран от Община Стара Загора, Народно читалище "Родина 1860"- Стара Загора, Клуб "Млад писател" и Вестник "Teen's paper". Целта на конкурса е Развиване на творческото писане на децата и младежите, стимулиране на възможностите им за оригинална мисъл, изразяване на мнение и добър правопис. Конкурсът включва eсета на български език, както и есета на различни от българския езици, родни за участниците в конкурса - напр. арменски, руски, турски, полски, иврит, ромски, чешки и т.н. Конкурсът се провежда в две възрастови групи за всички езици - до 13 години и до 18 години. Възрастта на участниците се отчита към 1 ноември 2017 година. Всяко есе не бива да надвишава 1 стандартна страница с кегел 12 /размер на шрифта/. Да се пише правилно граматически и пунктуационно. Есетата ще бъдат приемани на e-mail: [email protected] до 9 октомври 2017 година.

Получените творби ще бъдат оценявани от тричленно жури. За есетата на роден език, различни от българския, ще бъде осигурено жури, за което дадения език е роден и/или такова, владеещо посочения език.
Награди са първо, второ и трето място във всяка възрастова група, и в различните национални езици, както и специални и поощрителни награди.