• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Нов апарат повишава сигурността при операции на деца в МБАЛ „Св. Анна“
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Мултифункционалният монитор ще се използва при ортопедични интервенции


  Нов, мултифункционален монитор, повишава нивото на сигурност по време на ортопедични операции на деца в университетската МБАЛ „Света Анна – Варна“. Апаратурата е дарение от „Ротари клуб Варна“ за Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в спешната болница на българския Североизток.

  IMG_4581

  „Мултифункционалният монитор е чакано и желано оборудване за нашето отделение. Апаратът е съвременен и отговаря на всички реанимационни изисквания. Той осигурява високо ниво на сигурност по време на планови и спешни интервенции на ортопедични травми при деца, тъй като отчита прецизно всички жизнени показатели на пациента.“ Така началникът на Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение д-р Валентин Власаков коментира дарения монитор.

  Изпълнителният директор на университетската МБАЛ „Св. Анна – Варна“ д-р Николай Коларов изпрати благодарствен адрес на дарителите за демонстрираната съпричастност към мисията на лечебното заведение да поема и да гарантира над 90% от хирургичната спешност в Източна България.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg