Британското правителство не знае за визита на Тръмп през идната седмица

Свят

03-07-2017, 16:43

Снимка:

flickr

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Дзинпин проведе разговор с Тръмп

Тръмп може да посети голф курорта си в Шотландия през следващите две седмици

Британското правителство не е наясно с никакви планове на американския президент Доналд Тръмп да посети Великобритания през следващите няколко седмици. Това заяви говорител на премиера Тереза Мей, цитиран от Ройтерс.

Британски медии съобщиха, позовавайки се на правителствени източници, че Тръмп може да посети голф курорта си в Шотландия през следващите две седмици по време на заплануваната си визита в Европа, където ще участва на Г-20 в Хамбург на 7 и 8 юли и на тържествата по случай Деня на бастилията във Франция на 14 юли.

"Не зная за никакви планове на президента да посети Великобритания през следващите седмици", отговори говорителят пред журналисти. Представителят поясни, че е приета покана към Тръмп за държавно посещение във Великобритания и в момента се работи по подробностите.

Мей покани американския лидер да посети Острова по време на посещението си във Вашингтон през януари, но все още не е съобщавана конкретна дата. Медиите отбелязват, че визитата е отменена заради риск от протести.