• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Митничарите спипаха над 30 000 опасни спинъри
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  спинър

  Според становището на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор един от основните проблеми е наличието на завишени норми на тежки метали

  През последният месец, с активните действия на митническите органи от митница Русе, митница Столична и митнически пункт Летище-Варна бе предотвратено допускането за свободно обращение на общо 31 600 броя от т.нар. антистрес играчки – спинъри, съобщават на сайта на Агенция „Митници“.

  Според становището на компетентния орган – Държавна агенция за метрологичен и технически надзор, основните проблеми, свързани с тези продукти са: наличието на завишени норми на тежки метали, лесното отделяне на малки части, които създават риск от поглъщане при деца, а при светещите видове съществува проблем с батериите, които са лесно достъпни и липсват указания за смяната им.

  На база взаимодействието и системното сътрудничество между органите по надзора на пазара и митниците се предотвратява пускането на пазара на ЕС на играчки, артикули за деца, запалки, фойерверки, електрически и газови уреди и др., криещи различни рискове за безопасността и здравето на потребителите.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg