Започна нова обработка на зелените площи срещу бълхи, кърлежи и комари в старата столица

Мисия

05-07-2017, 11:39

Снимка:

Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Във Велико Търново започна нова обработка на обществените зелени зони срещу кърлежи и бълхи. Дейността стартира в парковете Дружба”, „Марно поле”, „Майка България“, „Картала”, „Акация“ и боровата гора, „Качица”. Тази вечер пръскането продължава в зелените зони за спорт и отдих „Бузлуджа”, „Колю Фичето”, „Никола Габровски”, „Света гора”, „Ксилифор” и „Лакото” – Арбанаси. Около всяка локация ще бъдат поставени необходимите стикери за използваните препарати и за 24-часовия карантинен период.

До края на седмицата ще бъдат обработени всички тревни площи в дворовете на детските градини и яслите във Велико Търново. В рамките на месеца поетапно ще бъдат третирани и зелените зони към забавачките в населените места от общината. Същото се отнася и за дворовете на центровете за социални услуги. Пръскането ще обхване и детските площадки в междублоковите пространства.

Всички зелени площи ще бъдат обработени и срещу комари. Периодите на пръскане са следните: 10-12 юли, 24-26 юли, 14-16 август и 28-30 август. Графикът подлежи на промени в зависимост от метеорологичните условия. Необходимо е времето да е тихо и сухо, а тревните площи – предварително окосени.

Настоящата обработка срещу насекоми е втората по ред от общо шест планирани за2017 г.