Министър Кралев инспектира изграждането на игрища до стaдиона в „Надежда“

Радостен съм, че ММС успя да финансира и двата етапа от проекта за спортен комплекс в „Надежда“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заедно с председателя на ОСК „Локомотив“ Даме Стойков инспектира изграждането на два тенис корта и волейболно игрище до стадиона в столичния квартал „Надежда“, предаде пресцентърът на ММС.

Игрищата представляват втори етап от проект за изграждане на спортен комплекс за нуждите на детската школа на „Локомотив“ - София. Вторият етап от проекта на Областна управа – София е финансиран от ММС с близо 209 000 лв. Първият етап, в който бяха изградени три терена за минифутбол с осветление отново за нуждите на ДЮШ „Локомотив“ - София също беше финансиран от ММС с 300 000 лв. Футболните игрища бяха официално открити през януари тази година.

Двата тенис корта са с покритие от червен шамот, ограда и осветление, за да могат да се използват и вечер. Проектирана е и основа за захващане на балон, за да може игрищата да се използват и през зимата.

Игрището за волейбол е с размери 9/18 м и със саморазливна противоударна гумена настилка. В женската волейболна школа на „Локомотив“ тренират над 100 деца от 4-ти до 12-ти клас. Обектите ще бъдат завършени до средата на м. юли.

"Радостен съм, че ММС успя да финансира и двата етапа от проекта за спортен комплекс в „Надежда“. На този комплекс тренират много деца, а ние правим всичко възможно да осигурим подходяща инфраструктура за спорт именно за децата и младежите. Това е основен приоритет за ММС", коментира Красен Кралев.

В школата на „Локомотив“ тренират около 1 000 спортисти и деца. ОСК „Локомотив“ - София развива футбол, волейбол, баскетбол, бокс, джудо, самбо, художествена гимнастика, силов трибой и тенис.