• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Кметът на “Владиславово”: До 9 юли може да се обжалва плана на III микрорайон
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Николай Костадинов, кмет на район „Вл. Варненчик“- До 9 юли може да се обжалва плана на III микрорайон-nkostadinov2

  Срокът за запознаване с ПУП ПРЗ на „Вл.Варненчик“ на III микрорайон е едномесечен, считано от 9 юни. Т.е. подаването на възражения, предложения, забележки е до 9-ти юли. Апелирам към всички наши съкварталци и към хората, имащи отношение към този казус, да се включат в този срок. Вече получихме доста предложения, включително и 2 подписки. Хората предлагат по-ниско строителство, липса на огради, благоустройствените мероприятия да бъдат преди строителните дейности и др., казва кметът на район „Вл. Варненчик“ Николай Костадинов.

  Той допълва, че „планът не е на Община Варна, на кмета на района или на кмета на общината. Той е по инициатива на собствениците на имоти на територията на III микрорайон. Допускането за изработването на ПУП е станало през март 2015 г. Оттам нататак всичко е въпрос на спазване на процедури по ЗУТ. Няколко пъти въпросният проект за ПУП е гледан на експертния съвет в Община Варна, след което е представен за обществено обсъждане. Такова е правено 2 пъти! Слагали сме бележки по входовете, писали сме по сайтовете, постарахме се да стигнем до всеки човек. Оказа се, че няма голям интерес към тези обсъждания“, казва районният кмет.

  Николай Костадинов коментира и други казуси: „По отношение на IV микрорайон – голяма част от собствениците на имоти в III микрорайон имат и имоти в IV микрорайон. В момента те искат изготвянето на ПУП и за IV микрорайон, но ОбС Варна още не се произнесъл. Припомням, че има одобрен проект на общината по програма „Региони в растеж“ за цялостна рехабилитация на IV микрорайон, който очакваме да стартира до края на т.г. Това обхваща всичко съществуващо. Ще бъде възстановено всичко – улици, тротоари, паркинги, детски площадки, зона за отдих, парк, спортните площадки.

  Относно ПУП-а на „Балъм дере“ – вече сме на финала, избрана е фирма-изпълнител. Предстои подписване на договор. Цялата информация за ПУП-а е качена на сайта на районната администрация. Когато договорът бъде подписан, ще направим среща с живеещите на „Балъм дере“. За да решаваме проблемите заедно – фирмата, хората и районната администрация.

   

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg