Девет години зад решетките, за мъж извършил полово сношение с дете

Крими

06-07-2017, 13:15

Снимка:

Bulgariautre.bg архив

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Действията на полово сношение са били осъществени през 2012 г. спрямо сина, тогава седемгодишен, на жената, с която живеел

По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура, на 04.07.2017 г. Софийският районен съд постанови осъдителна присъда спрямо Т.Б. С първоинстанционната присъда на Б. е наложено ефективно наказание „Лишаване от свобода“ за срок от девет години при първоначален строг режим в съответствие с направеното в хода на пледоариите по делото искане от прокурора.
Б. е предаден на съд от Софийската районна прокуратура за извършени от последния действия на полово сношение с лице от същия пол, ненавършило 14-годишна възраст, чрез използването на положение на зависимост и надзор. За посоченото престъпление е предвидено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от три до дванадесет години.
В хода на съдебните пледоарии прокурорът е поискал от съда подс. Б. да бъде осъден ефективно при превес на отегчаващите вината му обстоятелства.

Представителят на държавното обвинение е аргументирал искането си за определяне на наказание на подс. Б. в размер около десет години лишаване от свобода, независимо от обстоятелството, че последният е неосъждан /реабилитиран/, с изключително високата обществена опасност на извършеното от него деяние. Действията на полово сношение са били осъществени от подсъдимия през 2012 г. спрямо сина, тогава седемгодишен, на жената, с която Б. живеел на семейни начала. Тъй като последната ходела на работа, през деня детето оставало само с подсъдимия в жилището им в гр. София. Б., който следвало да се грижи за него в отсъствието на майка му, се възползвал от това положение, осъществявайки полов контакт с детето въпреки волята му.