От "дупката“ в КТБ 17 млн. и бонуси от 1,5 млн. евро към фирми на Бареков и Цензурата

Борисов: Не се съгласявам да се даде и лев, докато не се знае дали цял политически проект не е финансиран от тази банка

От разсекретената от президента Румен Радев стенограма за КТБ, от 14 юли 2017 г. става ясно, че огромни суми най-вероятно са текли към скандалния журналист, представящ се за политик Николай Бареков и неговата партия „България без цензура“, съобщава faktor.bg. Бареков бе сред най-приближения обслужващ персонал на банкера Цветан Василев, стартира дори и самостоятелен политически проект, който вече е в редиците на покойните политически партии.
По темата за Цензурата и финансирането на фалшивия й лидер първи реагира Бойко Борисов, по време на консултативния съвет: „Ако може един въпрос към колегите от БНБ. От тези фирми, за които говорите(получили необезпечени кредити, б.р.), има ли фирми на Бареков или пари, пращани към "България без цензура" и неговите фирми, и до колко време можете да ми отговорите?"

„Не сме забелязали, г-н Борисов, но най-вероятно...“, отговаря уклончиво гуверньорът на БНБ Иван Искров.

Борисов: „Моите данни са за 17 млн. и за бонуси от 1,5 млн. евро. И трябва ли да дадем държавни пари, за да покрием на Бареков бонусите? Искам ясно да знам.“

Искров: „Нямаме такива данни, но понеже протоколът е секретен, както попита г-н Местан, вероятно част от тези 205 или 206 млн., са там“.
Борисов: „Кешови, не кешови, аз също мога да сезирам главния прокурор, но искам това да се знае. Защото сега да си залагаме името и партията заради тези, които са се "налапали" с такива пари.., нали тази банка финансираше камионите, автобусите и всеки ден предаванията на ......? При това положение лев не се съгласявам да се даде, докато не се знае дали цял политически проект не е финансиран от тази банка. Откъде накъде? Каквото са финансирали, да си кажат”, завършва диалога между политика и банкера.

И до днес няма яснота – колко милиона са потънали в ГМО-то на Бареков. Факт е, че след фалита на КТБ, Бареков побърза да се откаже от благодетеля си, но скоропостижно след това фалира и партията му. Останаха хиляди измамени избиратели и поредното доказателство за фалшивите проекти на измисления банкер Цветан Василев.