Пламен Манушев в Добрич: България е пример за финансова стабилност

Народните представители направиха отчет за трите месеца след парламентарните избори

България е пример за финансова стабилност. Държавата е ни сред водещите в ЕС по съотношение външен дълг – брутен вътрешен продукт, посочи днес в Добрич Пламен Манушев, народен представител от ГЕРБ. През миналата седмица правителството е изплатило около 2 милиарда от външния дълг, с което той представлява 25 процента от БВП на страната, докато в края на миналата година размерът му е бил 29 на сто от БВП.
Народните представители от политическа партия ГЕРБ Пламен Манушев и Живко Мартинов дадоха днес в Добрич пресконференция, на която запознаха обществеността със свършеното в страната и региона от правителството на ГЕРБ три месеца след парламентарните избори.
Събираемостта в държавата значително се е подобрила. Икономическата среда също е много добра и всичко това е благоприятствало за натрупването на фискален резерв в размер на повее от 12 милиарда лева, посочи Манушев.
„Държавата не е пред колапс, както ежедневно повтарят нашите политически опоненти – напротив, България е пример за финансова стабилност и предвидимо развитие”, добави народният представител.

Източник: МГ Добруджа