• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Ученици помагат на стари хора във Варна
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Заснемане на цял екран 12.7.2017 г. 122833

  Сдружение „Милосърдие за теб” работи с деца и ученици, живеещи на територията на ромската махала в кв.”Владислав Варненчик”. От месец април 2017-та година, ръководството на сдружението взе решение за стартиране на съвместна акция в Дом за стари хора „Гергана”.
  Непосредствено преди Възкресение Христово, деца посещаващи дневния център при сдружението, поднесоха великденски козунаци и поздравителни картички на домуващите 140 възрастни хора.

  От месец юни 2017-та година, с помощта на основните дарители на Сдружение „Милосърдие за теб” – ChristusTräger Waisendienst – Германия, бяха закупени строителни материали за стартиране на освежителен ремонт в дома. Изцяло с помощта на ученици при дневния център на сдружението, които са на възраст 8-14 години се извършва пребоядисване на стаите на един етаж в дома. Всеки понеделник и четвъртък, децата с помощта на своя ръководител – Силвия Бакалова и двама френски доброволци се включват в боядисването. Поканени бяха и ученици от Пета езикова гимназия „Йоан Екзарх”. Към момента в акцията се включват няколко момичета, но ръководството на сдружението се надява броят да нарастне до приключване на освежителните дейности.

  В процес на работа се роди и идея за обособяване на готварски кът за възрастните хора в дома.

  С помощта на много дарители и платформата TimeHeroes се събра нужното кухненско оборудване, за да се обзаведе помещение по готварство, като част от трудовата терапия на домуващите. Ръководството на Сдружение „Милосърдие за теб” ще подкрепи с хранителни продукти и тази дейност, както и ежемесечното приготвяне на почерпка за отбелязване на рождениците от дома през всеки изминал месец.
  Наред с това, учениците при Сдружение „Милосърдие за теб” се включват в трудовите терапии, организирани в дома и изразяват желание да продължат активно тази си дейност – декорират подаръци за възрастните, заедно майсторят украси и др.

  Голяма част от домуващите са щастливи от присъствието на децата и разговарят свободно с тях, споделят свои истории, шегуват се с тях, черпят ги с лакомства и се възраждат.

  Сдружение „Милосърдие за теб” призовава повече младежи да се включат в съвместните дейности, които се организират. Да даряват от своето свободно време на онези възрастни хора, които имат нужда от споделеност и една топла дума….

  Допълнителна информация за акцията може да намерите на фейсбук страницата на сдружението ТУК»

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg