Започва многонационалното въздушно-десантно учение „SWIFT RESPONSE 17“

Общество

13-07-2017, 06:00

Снимка:

Пресцентър МО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

На полигон "Ново село" започна най-голямото многонационално учение на НАТО

В него участват до 1600 военнослужещи от десантни формирования от въоръжените сили на САЩ, Канада, Италия, Португалия и Гърция

Въздушно-десантното учение „SWIFT RESPONSE 17“, водено от САЩ, ще се проведе в периода 13-23 юли на територията на страните-домакини България, Унгария и Румъния.

В него участват до 1600 военнослужещи от десантни формирования от въоръжените сили на САЩ, Канада, Италия, Португалия и Гърция. Тренировъчни задачи в рамките на учението ще се изпълняват на територията на летище „Безмер“ и на съвместните българо-американски съоръжения на учебен полигон „Ново село“.

От българска страна в „SWIFT RESPONSE 17“ ще участват военнослужещи от 2-ра механизирана бригада – Стара Загора и от 68-ма бригада „Специални сили“.

„SWIFT RESPONSE 17“ допринася за провеждането на многонационалното учение „SABER GUARDIAN 2017“, като осигурява предислоцирането на формированията от 2-ри Кавалерийски полк от състава на Сухопътните сили на САЩ в Европа в зоната за съвместни операции в Безмер, България и Къмпиа Турзии, Румъния.

В рамките на учението „SWIFT RESPONSE 17“ ще се проведат следните медийни събития:
-    на 18 юли от 19.00 ч. – медийно отразяване на въздушен десант на летище „Безмер“;
-    на 19 юли от 05.00 ч.   –  медийно отразяване на стоварването на военна техника на летище „Безмер“.