• Варна
  16°
  разкъсана облачност
  Влажност: 87%
  Главният архитект за протеста във „Владиславово”: Вариантите са да се строи или да се отчуждават имоти
  Facebook Google Twitter LinkedIn Reddit

  Комисия-за-деретата-в-Аспарухово---Виктор-Бузев-2

  Във „Владиславово” трябва да се намери баланс на интересите между собствениците на реституирани имоти и останалите жители. Това коментира главният архитект на Варна Виктор Бузев по повод протеста на граждани срещу застрояването на 3 микрорайон. Те се обявиха срещу проекта на подробен устройствен план, който предвижда там да бъдат изградени десетки нови сгради, съобщава Дарик.

  „ПУП-ът се прави със средства на собствениците на възстановените имоти и е идеалният вариант за тях, но не е добър за другите. Аз настоявам да се изготвят общо три плана и да се намери балансът. Никога няма да има абсолютно щастливи. Реституираните имоти не са върнати от Община Варна, а от съда, който се е допитал до т. нар. вещи лица. Трябва да се намерят тези вещи лица, които преди повече от 20 години са казали, че имотът може да се възстанови в реални граници. Сега всички ние сърбаме попарата на нещо, сътворено преди 20 години”, заяви Бузев.

  Според главния архитект в сегашната ситуация има два варианта – „да се строи или да се извадят едни пари и имотите се отчуждават”.

  „Конституцията защитава публичния и обществения интерес, но със същата сила защитава и частната собственост – явно, трябва да се търси балансът на интересите”, допълни Бузев.

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  info @ varnautre.bg

  За Varnautre.bg